boligindretning Hjem Inspiration mortilmernee.dk

Oh du fine runde nye bord…..

12. november 2018

Så er det her, bordet…. Det længe ventede…. 6 hele uger har vi rumsteret rundt i tankerne omkring det… Det lander på en dag, hvor det aldrig rigtig blev dag, det er så gråt udenfor, at lamperne har været tændt det meste af dagen.

Men jeg håber alligevel, I kan fornemme bordet, udtrykket og stemningen på billederne….

Når man får et nyt møbel ind, så skal man altid lige tage ejerskab på det. Fornemme det i rummet, finde ud af hvordan det fungerer bedst, hvilken vinkel det gør sig bedst i på fotos. Og her, fx hvor jeg sådan kan have blomster og lys stående, hvordan stolene skal stå, om lampen skal højere op osv osv.

Der er mange ting vi lige skal finde ud af, men lige nu, der skal jeg bare nyde, at det står her, at vi igen kan have gæster og masser af gryder på bordet 🙂

Bordet er som bekendt to dele vi selv har bestilt og fået sat sammen. Bordpladen er bestilt hos Thorsøe i Århus, og foden er støbt specielt til os af 8700Smeden Jon, og sprøjtelakeret i en farve, der kommer så tæt på bordpladen som muligt.

Jeg havde mange tanker omkring det, og det har også været lidt af en omstændig proces. Det her med at ramme farverne, det er svært, når man bestiller to forskellige steder. Det betyder også, at foden faktisk har været frem og tilbage to gange, før vi ramte den farve, vi synes var bedst. Men sådan er det desværre med farvekoder, de kan altså varierer alt efter producent og materiale, så den slags, skal man altså være bevist om, inden man kaster sig over et sådan projekt.

Bordpladen måler 150 cm i diameter, hvilet er ca 40 cm bredere end vores gamle bord, men det er til gengæld 60 cm mindre på den lange led, så derfor føles det helt anderledes, med den store bredde i rummet. Foden måler 50 cm i diameter, og har en støbt kant med en diameter på 100 cm, således bordpladen ikke tipper. Foden er hul inden i, og så har vi fyldt ca. 100 kg sand i, således den ikke lige tipper når der sidder folk og spiser :-). Hvis I har interesse i at få et tilbud fra lign. hos Jon, så skriver I blot til ham på instagram lige HER.

Vi havde mange tanker, jeg ville så gerne ramme rigtigt med det her bord. Men hvor er det svært, når man kun visuelt har det inde i hovedet, og aldrig har set det fysisk. Jeg spurgte nogle af mine lidelsesfælder til råds på instagram om hvilke farver osv man skulle gå med. Men siden vi kom af med det gamle hvide bord, har jeg savnet en lysere overflade, så jeg var ret overbevist om, at det skulle være i den retning. Vi har så valgt den lidt mere creme, for ikke at køre et skarpt hvidt look ned mod det grå gulv…. – som jeg stadig drømmer om at få mørkt – ….. Nogen der har prøvet at male oven på epoxy??

Vi gik derfor med ideen om, at få bordet til at stå i nogenlunde samme farve hele vejen ned. Min instagram veninde Camilla, som er bag 60erglam, hun har samme bordplade i bordeaux, og så har de selv lavet en fod med lameller i hvid. Også en super flot sammensætning synes jeg. Det var også Camilla der satte mig i forbindelse med Smeden, fordi hun også havde overvejet noget i den retning. Jon var hurtig til at fange hvor jeg ville hen af, og i løbet af ganske få uger havde han tryllet foden til os. At farven så skulle drille lidt, det kunne han ikke gøre for, og vi endte ud med et fabelagtigt resultat til sidst.

Bordpladen er i stærk linoleum, som har en mat overflade der er behagelig og føles blød at røre ved. Materialet er mindre modtagelig overfor fingeraftryk, modstandsdygtig overfor støv og snavs og er antistatisk. Linoleum er ligeledes et miljøvenligt naturmateriale, som er biologisk nedbrydeligt, og derfor ikke skader miljøet. Trækanterne er lakeret med mat lak, som er ridsefast, smudsafvisende og som bevarer kantens naturtræseffekt.

Her til aften har vi indtaget vores første måltid om bordet, hvor føles det altid helt skørt, når man sådan skal indtage et nyt møbel. Man tør næsten ikke rigtig bruge det…. Og det er jo noget pjat… Men, selvom der står det hele er slidstærkt, så får det nok nogle mærker med tiden. Den første gør altid bare lidt ondt, og man vil derfor gerne skubbe den proces, i hvert fald bare lige et par uger 🙂

Anyway, her er det….. Hvad synes i????

——————————————————————–

PS – skal for go ordens skyld lige nævne, at intet af ovenstående er reklame, vi har selv købt og betalt det hele, men jeg tænker at I spørg, så derfor alt info fra start af 🙂

 • Reply
  Ann-Kristin
  12. november 2018 at 20:04

  Det er simpelthen så mega fedt!!

  • Reply
   Mortilmernee
   13. november 2018 at 9:29

   Åh du er så sød Ann-Kristin

   Tusind tak, din mening vægter jeg højt 🙂

 • Reply
  Astrid
  12. november 2018 at 20:50

  Synes, at det er så smukt et bord! Men får I ikke problemer, når I får gæster, man kan kun sidde fem ved bordet . .

  • Reply
   Mortilmernee
   13. november 2018 at 9:28

   Kære Astrid

   Vi valgte netop str 150 cm i diameter, så vi kan have gæster omkring, for tro mig, det er faktisk meget stor, endda så stort, at jeg liiiige skal vænne mig til det i rummet, man kan uden problemer sidde 8, nok endda 10, når vi sidder 4 skal vi lidt “råbe” til hinanden. Men det er klart, hvis man skal være 12-15 stykker, så skal vi lige hive havebordet ind igen og sætte til 🙂

 • Reply
  Line Korsbæk
  12. november 2018 at 21:07

  Wow sikke et smukt bord ?

  • Reply
   Mortilmernee
   13. november 2018 at 9:27

   Tusind tusind tak 🙂

 • Reply
  Helena
  13. november 2018 at 0:06

  Bliver nød til lige at ligge en lille kommentar.
  Normalt elsker jeg ellers din indretning og alt hvad du foretager med dit hjem.
  Men det her bord har du i mine øjne ramt lidt eller dvs. meget ved siden af.
  Jeg synes slet ikke det passer ind i jeres stil til resten af jeres hus.
  Jeg håber ikke du tager det som en kritik, for normalt elsker jeg ellers din måde at indrette og finde nye møbler på.

  Mvh helena

  • Reply
   Mortilmernee
   13. november 2018 at 9:26

   Kære Helena

   Det er da helt okay ) det er jo en smagssag, heldigvis er jeg selv rigtig glad for det.

   Go dag

   • Reply
    Lena
    13. november 2018 at 18:45

    Tillykke med dit nye bord. Godt at du er glad for det – det er jo det allervigtigste 🙂

    Som det står på billederne, så synes jeg heller ikke rigtig det passer ind. Men tror det er på grund af stolene, som på grund af deres armlæn flagrer meget omkring bordet.
    Jeg synes også det gamle bord gav en dejlig varme til rummet, som lidt mangler nu. Men som du selv skriver, så skal det lige finde sin plads nu og et rum kan jo også tage sig anderledes ud på billeder end i virkeligheden 🙂

    • Reply
     Mortilmernee
     14. november 2018 at 14:53

     Hej Lena

     Tak for din besked, hvor heldigt vi selv er super glade for det, og jeg har allerede fundet meget mere ejerskab i det. Har endda prøvet andre stole, og for mig er Y bare det bedste match… heldigvis

     go aften

 • Reply
  Pia Sonne
  19. november 2018 at 11:44

  Fedt, fedt, fedt bord – som jeg synes passer perfekt ind. Vil du oplyse prisen på bordet .. kunne godt overveje at kaste mig ud i samme model 🙂

  • Reply
   Mortilmernee
   19. november 2018 at 15:36

   Kære Pia

   Fedt du kan li det, vi er også vildt glade for det.

   Bordpladen koster 5000 kr i den størrelse vi har valgt, og foden koster omkring 4000, men kan være billigere el. dyrere alt efter størrelse og materiale 🙂

   • Reply
    Pia
    19. november 2018 at 20:00

    Uhh ..sig til når du bliver træt af det ??

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar