Hjem Inspiration Julen

Juletræerne med sin pynt…

5. december 2018

Så er de landet, de smukke træer for dette år. Det er utroligt som man hvert eneste år føler, at lige præcis det træ, det er det aller smukkeste vi har haft. Sådan har jeg det hver eneste år, jeg står og kigger på det og tænker “ej det er nu det flotteste vi hidtil har haft”, og så kigger jeg tilbage gennem årene, og ser, at de var præcis lige så flotye året før og året før det.

Men det der selvfølgelig sker er, at de ting som synes nye for 10 år siden, da Merle lige var født, og vores første jul skulle holdes, de er pludselig en gammel nostalgisk sag på træet nu. I bunden af træet hænger store udklippede juletræer fra børnehaven og dagplejen, lidt længere oppe hænger en håndsyet engel min mor har lavet, rundt omkring hænger fine loppefund, nye som gamle. Det er glaskugler både fra Rema og Netto og der er gamle glaskugler som jeg også har samlet gennem årene. I toppen hænger en amerikansk kugle, købt på en tur til New York. Den hænger i toppen, fordi USA har en stor plads i mit hjerte, og ligeledes er et minde om en fantastisk rejse.

I år hænger også en ny flagranke fra Langkilde & Søn, en gave jeg modtog for et par uger siden, og som er noget af det smukkeste. Vi har de sidste par år haft papirsflag på træet, men i år blev flagene her, noget af det nye, som jeg nu vil glæde mig til at finde frem år efter år.

Og sådan er det jo med juletræer, selvom de står der i de fleste stuer verden over, så er de alligevel meget personlige. Nogle er farvekoordinerede, nogle er plastik, nogle er guld eller sølv, nogle er små og tynde, nogle er tykke og tætte. Men lige præcis der hvor de står, der føles de helt rigtige. Jeg elsker elsker vores juletræer, og pynten der på. Det er også derfor, at det altid kommer frem i så mange uger, fordi jeg simpelthen er så glad for de ting der hænger på, at jeg gerne vil kunne beundre og nyde dem så længe som muligt. Foden det står i er ganske stor, så vi fylder vand i hver eneste dag. Den drikker meget her i starten, og pludselig bliver den ligesom mere tør. Men det står altså altid ganske fint, helt frem til d. 24 december.

Hos pigerne på 1. salen står også et lille fint træ, de har selv valgt det og fældet det, hvilket de i år første gang var store nok til. Kun en lille bitte smule hjælp fra far. Jeg elsker den her dag, hvor vi tager ud til vores faste sted og vælger vores træer. Et til stuen, et til pigerne og et til terrassen. Samme dag kommer de ind, og de bliver pyntet. Pigerne står 100% selv for deres, og når de færdige der, så hjælper de mig med det sidste.

Det er noget af det hyggeligste at have træerne inde allerede nu, det er det bare, og jeg kan se i år, når jeg scroller igennem mit feed, at der er mange mange flere, der har taget det til sig, det der med at tage træet ind. Jeg er vild med dem, som har træerne i potter, som de kan hive ind år efter år, men det kan man ikke helt, i den str. som vi gerne vil have. Desværre… Jeg kan ellers rigtig godt li den tradition også. Men jeg holder også ret meget af den tur vi tager, hvor vi fælder træer ude på et sted i Løsning, der er altid killinger at lege med, og gode snakke om hvilket træ det nu skal være.

Pigernes træ står ude i gangen, således det kan ses fra begge værelser, her står det simpelthen så hyggeligt, og slukker først når begge pigerne sover. Der er sat timer på, så det også lyser når de vågner om morgenen.

Og sidst men ikke mindst, det fine lille træ på vores terrasse. Det er dog ikke pyntet, med andet end en lyskæde. Men det er så hyggeligt, vi kan se ud på det fra både køkken og soveværelse om aftenen.

Julen er for alvor flyttet ind her os os, nu skal vi bare nyde og være i det 🙂

 • Reply
  Karolina
  6. december 2018 at 9:52

  Vilken fantastisk gran! Är det en eller flera flagranke i granen? Ser ut som att det är flera?

  • Reply
   Mortilmernee
   6. december 2018 at 14:11

   TUsind tak Karolina

   Det er 5 flagranker bundet sammen jeg har på træet 🙂

   Glædelig jul til dig

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar