boligindretning Hjem Julen MIG min uforbeholdne mening tanker

Derfor er vores jul væk….

26. december 2018

Egentlig et lidt underligt indlæg, som jeg er ikke som sådan troede, var nødvendig at skrive, men jeg kunne fornemme, sådan som dagen idag skred frem, at jeg var nødt til det.

Igår fjernede vi nemlig julepynten her i huset…. Af mange års erfaring, ved jeg godt, at det er noget der er mange holdninger omkring. Altså hvor længe man sådan skal ha julepynten fremme, og i særdeleshed også, hvor tidligt man skal starte med at finde den frem. Også af præcis den årsag, tog jeg mig selv i, at vente meget længe med at ligge et billede på instagram igår. Billedet er af mine piger med deres julegaver, men i en juletom stue. Jeg holdt vejret lidt, og håbede ikke, at der ville komme for mange kommentarer, men da de begyndt at tikke ind, og fortsætte idag, så tænkte jeg alligevel, at jeg her midt i ferien, måtte ha tastaturet frem.

For sådan er det nu en gang her hos os. Og jeg tænker ikke som sådan, at det er noget jeg har behov for at forsvare, og så alligevel. Nu er det jo ikke fordi jeg er en del af en konkret forretningsbranche, men når man som jeg, har gjort sit job til at skrive om årstider, traditioner og des lige, så begynder julen ikke d. 1 december hos os. Den begynder noget før….

Jeg tænker altid selv, når jeg i efteråsferien, allerede begynder at se juleslik i butikkerne, at jeg synes det er noget for tidligt, og at man i juledagene, altså d. 22, 23 og 24 december, ude i supermarkederne, allerede kan se, at julepynt, juleslik og julemad har måttes lade pladsen for nytårsgejl og champagne….. Jeg synes det er for tidligt, men jeg forstår det godt…. For hvordan pokker skal de stakkels butiksfolk ellers når at få det frem, der er jo ikke nogen på arbejde her i juledagene til at flytte rundt. Og ALLE vil jo gerne have en nytårsklar butik imorgen når de åbner.

Nu er det ikke helt på samme måde for mig, men så alligevel lidt ik….

Ta som eksempel i år, hvor jeg lavede et samarbejde med Flying Tiger, en pakkekalender til pigerne. Den skulle jeg præsentere i starten af november, for det skulle jo gerne skabe inspiration der ude i det danske land, og det er ganske enkelt for sent når vi rammer d. 1 december. Men det betyder også, at vi har julet siden start november…. Jeg har samarbejdet med andre små fine julemærker i løbet af november og december, alene af den årsag, at jeg naturligvis skal tjene penge, men i sandhed også fordi, at jeg meget gerne vil være med til at vise inspiration, til hvordan jeg godt kan lide julen hos os. Men også fordi, at jeg rigtig godt kan li det…. Jeg elsker at finde julesagerne frem, måske for tidligt for nogen, men helt rigtigt for os.

Juletræet har vi også tradtion for at have inde allerede fra 1. søndag i advent. Så vi har haft juletræ i små 4 uger på nuværende tidspunkt. Jeg føler, af hele mit hjerte, at vi har julet og hygget og skabt virkelig gode rammer og traditioner for os og vores børn, som vi selv holder meget af. Og som de forhåbentlig vil tage med sig frem i livet.

Men når man så efterhånden har julet i 2 måneder, så kan min hjerne ganske enkelt ikke mere….. Og det kan min mands heller ikke. Pigerne her ingen kritik over at julen bliver pakket væk d. 25, så når de ikke har noget ønske om at fortsætte her, så ser vi altså ikke nogen grund til at hænge ud i noget, som vi faktisk er mættet af. Og så elsker jeg altid virkelig højt, at gå og finde rene nye rammer frem, og til at placere mine julegaver i vores hjem.

D. 24 december er fantastisk, den emmer af ro, hygge og kærlighed, jeg elsker den dag. STORT. … Men jeg ser den også som en slags kulmination på måneden der gik, julen slutter den aften for mig, og det har den et eller andet sted, nok altid gjort.

Så er der min far, der har fødselsdag d. 30 december, hvorfor jeg også hjemmefra, har været vandt til, at man havde pynten væk til det…. Når nytåret skydes ind, har vi tradition for at pynte op for fuld skrue, og d. 6 januar har vores lille Neel fødselsdag, så her pynter vi op endnu en gang.

Så med masser af fejringer i ugerne der kommer, og med en krop og en familie, der faktisk også gerne bare vil nyde lidt, så vælger vi altid at pakke det væk d. 25, og så sætter vi gearet fuldstændig ned i de dage der kommer nu……

Jeg har mødt mange “halv” spidse kommentarer på instagram over de sidste par dage og de forgangne år, og det synes jeg er lidt trist, det er jo individuelt hvordan og hvorledes man vælger at fejre, pynte og gøre ved…. Men jeg har endda set, at nogen af dem som skrev de selv var igang med af afpynte, ikke har lagt fotos op af deres “rene” stuer, og jeg frygter, at det er fordi, man ikke orker den potentielle “storm” der kan komme, og helt ærlig….. Det går altså ikke, man må jo gøre præcis som man vil…..

Idag har vi ligger på gulvet og leget, vi har spillet, vi har spist og vi har hygget. Min mand bygger puslespil, pigerne laver gymnastik, og jeg streamer et eller andet eller kigger i mine nye bøger….. Så jeg tror i bund og grund, vi bruger dagene præcis ligesom alle jer andre, vi har bare brug for rolige rammer nu, måske et par dage for tidligt, måske ikke….. Men det er heldigvis helt op til den enkelte.

Jeg vil slutte indlægget af med billeder fra den dejligste juleaften, som vi alle værdsatte noget så højt…. Og et par af helt rene og u-julede stuer 🙂

Smuk aften til jer alle, håber i har og forsat får, nogle vidunderlige juledage.


 • Reply
  Maria
  26. december 2018 at 21:46

  Kære Louise.
  Jeg har det på præcis samme måde som dig! Elsker julen, og hvad dertil hører. Men elsker også det lidt tomme look, når julepynten er væk.
  Rigtig godt nytår!
  Kh. Maria

 • Reply
  Ag
  26. december 2018 at 22:10

  Hvis du tænker sådan så går du simpelt hen for meget op i hvad andre folk tænker… hvis jeg gad havde jeg også fjernet alt julepynt i dag, og det ryger så snart jeg er færdig med at lave ingenting? slap af og gør hvad der passer dig, du står ikke til ansvar for instamafiaen?

 • Reply
  Anne
  27. december 2018 at 0:11

  Vel brølet.
  Jeg er butiks ejer og køber julevarer i august og begynder derfor, at planlægge julen, i det små allerede der. Jeg havde også længe afpyntet, hvis det ikke var fordi de sidste par dage har været fyldt op med julefrokoster. Jeg glæder mig til i morgen, hvor de rolig omgivelser igen er dem der overgiver vores hjem. Og hey hvis der er nogen der elsker, at have juletræet til, at stå inde til efter nytår, så er det jo også helt perfekt

 • Reply
  Marie
  2. januar 2019 at 14:45

  Har du slettet kommentarer på ig? For de meget få kommentarer der har været af den slags synes jeg da hverken har været “halvspidse” eller været noget nær en “storm”. På det billede du hentyder til i starten var der da ikke engang en håndfuld af den slags kommentarer… Kan godt forstå at man bliver lidt påvirket af folk der giver udtryk for at de ikke kan forstå et eller andet der har med DIG og din måde at gøre tingene på, men da jeg læste indlægget her tænkte jeg “wow, det er vildt hvis folk går SÅ meget op i det”. Og så kunne jeg knapt nok finde de nævnte kommentarer… Håber ikke at alle kommentarer fra folk der gør tingene på en anden måde gør så ondt.

  • Reply
   Mortilmernee
   2. januar 2019 at 15:15

   Kære Maria

   Ha ha…. ja selv denne kan man jo tolke som man vil…. ALene det, at du vil bruge tid på at skrive til mig på den her måde, er jo også en form for halv negativ. Skal jeg så ind og mærke efter, om jeg alligevel var for nærtagende, eller præcis hvor ville du gerne hen med den her kommentar….

   Der var en del billeder med kommentarer på, og der var også private, men ikke at jeg synes jeg skal forsvare mig, hvilket jeg heller ikke ville med indlægget, jeg ville blot forklare, istedet for hele tiden at skulle forsvare !!!

   Godt nytår til dig

   • Reply
    Marie
    2. januar 2019 at 15:29

    Jeg synes det virkede som om du ville forsvare dig, og det syntes jeg ærlig talt bare er synd. Længere er den faktisk ikke. Og jeg undrede mig sådan set bare… For ja, jeg synes det er synd hvis du føler behov for at forsvare dig pga. tre-fire kommentarer midt i alle dem der ellers er enige med dig. Du vælger sådan set også at læse også mit svar utrolig negativt, og ja, sådan kan DU jo så også tolke som du vil ;). Tak for det passivt aggressive godt-nytår.

    • Reply
     Mortilmernee
     2. januar 2019 at 19:42

     Problemet er bare, at alle enige, faktisk først om, da jeg lavede indlægget…

     Og så passivt aggressivt var det jo heller ikke…. Ordenes magt, som desværre ofte twistes, det er den hverdag vi lever i idag….

 • Reply
  Libbie
  3. januar 2019 at 8:33

  Jeg synes bare at det er så “sjovt” at så mange har en negativ mening om det! Du spørger jo ikke om lov og hvorfor så lade sin mening komme til kende…. Jeg bliver så træt. Så træt af de sociale mediers “politi” (hvis du forstår). På min gåtur i går ko vi forbi det smukkeste hus med karnap. Huset var mørklagt, men i karnappen stod juletræet endnu med lys på. Mega hyggeligt så det ud. Men mit julepynt er altså også nede og huset rengjort. Men vi er jo forskellige og heldigvis for det 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar