Blomster Hverdag Ikke-kategoriseret MIG tanker

Hvad gåture gør for mig…

16. januar 2019

Billedet er selvfølgelig ikke mig, men min store smukke datter Merle. Men jeg synes det er så skønt og sigende, for, hvordan det føles for mig, at gå.

Jeg har haft en lang periode i efteråret, hvor jeg ikke har været ude, hvor regn og storm har fået lov til at bestemme, om jeg gad…. Og da jeg formoder vi allesammen husker det meget våde efterår, så kan I nok godt regne ud, hvor meget – eller lade mig sige lidt – jeg har været ude.

Jeg har en fast gå aftale med en veninde mandag aften mens vores tøser er til træning, og så en sjælden gang imellem har vi bevæget os afsted, hvis vi begge har fri en formiddag i ugens løb, men mere er det ikke blevet til, og det har jeg bare hadet…. Jeg har hadet det både på mit ydre og på mit indre….

Et nyt år skulle der til, før jeg fik taget mig rigtig sammen til at tage det op igen, men sikke en forandring jeg allerede føler i kroppen. Det er virkelig rigtigt, at mindst 30 minutters motion om dagen, det gør en kæmpe forskel.

Når jeg arbejder hjemme, så starter jeg dagen med at gå, jeg går en tur på ca. 45 min med musik i ørene og rask trav. Jeg sveder når jeg kommer hjem, så derfor jeg synes bedst om at gå om morgenen, da man så bare bader og starter dagen bagefter. De dage hvor jeg er på kontoret, der kommer jeg først ud senere. Men her er det, at jeg den ene af dagene har den aftale med veninden, hvor vi går ml. 12-15 km om aftenen…. Og så kan jeg godt forsvare overfor mig selv, hvis jeg ikke lige kommer ud tirsdag.

Jeg har gennem årene fået en del kommentarer fra jer på at jeg går, og at jeg går langt, at I godt gad at gøre det. Og efter en periode som nu, hvor jeg har været meget sløv til at komme ud, der fik jeg lyst til at dele med jer, hvor meget det faktisk gør for kroppen af komme ud.

Nogen løber også, og det giver selvsagt nok en del mere på motionskontoen. Men jeg har aldrig været til løb, det siger mig INTET…. Så jeg ved bare, at det ville jeg gå kold i på meget få løbeture. Men at gå, det har jeg gjort hele mit liv. Vi var nogle tøser i folkeskoen der bare gik og gik, og siden har jeg simpelthen holdt det ved lige, på bedste vis.

Men det tager tid at gå. Foråret 2017 gik jeg en del med to veninder, hvor af den ene havde til formål at tabe 10 kg til sin runde fødselsdag. Vi startede i feb og festen var i juni. Vi gik ml. 8-12 km næsten hver dag i den periode. Og det lykkedes hende også at tage de 10 kg. Det var så sejt gået…. Jeg tog faktisk lidt på i samme periode, fordi jeg fik opbygget enormt mange muskler… Men lad nu det ligge, det jeg ville sige var, at vi i den periode gik meget om aftenen, og turen tog gennemsnitlig halvanden time…. Og det er lang tid at “gå hjemmefra” hver eneste aften. Det kan naturligt ikke fortsætte over ret lang tid, da det roder for meget rundt i hverdag og helt almindelig hygge med familien.

Men sådan som det er nu, hvor jeg afsætter ca. 45 min i rask tempo med min musik, og så krydrer det med de meget lange ture med min veninde et par gange om ugen, så har jeg det SÅ godt i kroppen.

Jeg føler mig allerede helt anderledes tilpas, jeg har ikke sådan fået vendt den der træthedskurve som jeg også synes har fået et godt greb i mig, men det har som udgangspunkt næsten også altid noget med årstiden at gøre… og så det her hverdags trumerum hvor jeg befinder mig i A-menneske livet, men med en B-menneske krop…. Foråret og de lune dage plejer at have en go virkning på det. Så vi venter bare et par måneder endnu.

Men sådan rent overskudsmæssigt, når jeg kommer hjem fra gåtur, og et varmt bad…. Jeg har Så meget mere at byde på, end når jeg bare går fra seng, til sofa til computer….. Det er som om hjernen arbejder meget bedre i det klare friske lærred, som frisk luft tilbyder. Jeg har mange ting jeg skal tage stilling til, mange kreative vinkler jeg skal forme og støbe tanker omkring. Og det er bare som om, at den del af hjernen, arbejder meget bedre ude på disse gåture, end hjemme foran brændeovnen.

Jeg læste en artikel her til formiddag “Gå dig glad” hed den. Den handlede om en dame der havde sagt sit job op, for nu at leve af at gå…. WOW tænkte jeg, hvordan gør man det? Men hun havde simpelthen udviklet så stor glæde ved at gå, at hun nu har fået en forretning op at stå, hvor hun hjælper virksomheder med at få gang ind i hverdagen, og tilbyder ture hvor man blander motion, tanker og samvær. Det er sgu godt “gået” må man sige…. ha ha, fik I den???

Der er jeg selvfølgelig ikke, at jeg skal ud og lære folk at gå, men en lille frisk opfordring, det følte jeg for at uddele, når det nu gør så meget godt for mig.

Jeg mangler lidt nyt go musik at lytte til dog, er der nogle der har nogle gode forslag til noget der er gang i, som får tempoet lidt op når man går?? så kom frisk med dem…..

Og ellers, ud over stepperne med jer…. Det er så lækkert, det lover jeg….


 • Reply
  Ida
  20. januar 2019 at 7:08

  Jeg har det på fuldstændig samme måde! Jeg elsker at gå! Dog lytter jeg til naturens lyde i stedet for musik.

  • Reply
   Mortilmernee
   22. januar 2019 at 9:36

   Naturens lyde er også skønne, jeg har bare ofte svært ved at komme op i tempo hvis jeg ikke har musikken med mig 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar