MIG tanker

Identitetstyveri i flere afskygninger.

12. februar 2019

Ja…. Det er nok bagsiden af medaljen, eller hvordan man nu skal italesætte det. Nu har jeg jeg jo selv valgt det her erhverv, og jeg er pisse stolt af at være en del af det.

MEN……

Jeg synes også der tangerer nogle mindre pæne sider fra tid til anden, jeg oplever særligt to ting, som jeg kan mærke jeg bliver ked af, ked af på min branches vegne, og ked af inden i.

Jeg har oplevet 8-10 gange, at der bliver oprettet falske profiler på mine vegne, nogen som udgiver sig for decideret at være mig, fan af mig eller hvad pokker det er de kalder det. Jeg har fået hjælp af jer flere gange til at få dem lukket, og de fleste gange er det heldigvis også lykkedes. På det seneste har jeg også oplevet, at min profil decideret er kopieret ‘en til ‘en, men med et andet profil navn, det er så uhyggeligt pludselig at støde på sig selv….. Men hvor man hedder noget andet. Samme # osv….. Det er virkelig ubehageligt, og jeg forstår ikke, hvad pokker folk får ud af det.

Den anden vinkel der også florerer, det er rundsave på albuerne, og folk som indtager roller, de kan se virker på deres følgere, men hvis man har fulgt med længe nok, er det tydeligt, at det er iscenesat. ØV altså, hvad sker der….

Jeg kan sagtens forstå, at man flytter sig med moden, med farverne med hvad der nu en gang fylder i tidens trends, men når man går fra at være noget helt andet, til pludselig at være det, som ens følgere kan li, så bliver jeg sgu træt…..

Jeg bliver træt når rundsavene på albuerne bliver skarpere end de helt nyslebne ude i min skuffe….. Jeg er med på, at vi influencere ER konkurrenter. I hvert fald i det omfang vi skal tjene penge på. Men vi ER altså også kollegaer, og det skal vi huske.

Vi skal huske, at der var god hjælp da vi tog et par trin op, søde mennesker der var gode at spare med. Men at det også kunne være rart, at der er nogen til at gribe hvis det pludselig ikke går godt.

Ellers gør det fandme ondt at falde….

Nu har jeg været i gamet her i 8 år, og jeg må sige, det har været et ægteskab i modgang og medgang, og jeg holder meget af det, hvorfor jeg selvfølgelig nu også har taget steppet, at lade det være min hoved beskæftigelse.

Se nu fx i weekenden, hvor Mette Marie Lei Lange går viralt og får folk til at melde sig som bloddonorer i hobetal. Så bliver jeg sgu stolt på mit erhvervs vegne. Når man vælger at bruge sin stemme til den slags, og folk faktisk lytter, så giver det mening. Virkelig…. Tak for det Mette Marie.

Men alle de ufine sider, dem er jeg knap så meget fan af. Vi er mange kvinder i faget. Og kvinder er hæslige når kvinder er værst. Men jeg prøver virkelig på, at navigere rundt i det på bedste vis, at undskylde hvis jeg har trådt forkert og opretholde den pæne tone. Men vi laver alle fejl, jeg har også gjort det….. Lige i tiden synes jeg bare igen, at der er nogle mindre pæne sider der fylder der ude….

Hvem er det der får et kick ud af at kopierer andres profil, hvem fanden får et kick ud af at iscenesætte sig selv for at tilfredsstille andre…. Jeg forstår det ikke…. Det er muligt jeg heller ikke skal det, vi er jo forskellige som mennesker, og vi skal alle ha hjulene til at løbe rundt. Men skaber man succes på den måde???

Jeg har nok bare med dagens indlæg behov for at sige, at det jeg egentlig elsker så højt, også får mig lidt op på dupperne fra tid til anden…. Jeg har behov for at fortælle, at livet som influencer ikke altid er en dans på roser. Men det har så mange gode ting med sig, som jeg værdsætter utrolig højt, og igen, når der sker sådan noget som her i weekenden ovre hos Mette Marie, ja så bliver jeg stolt…. Nogle gange skal det heller ikke altid handle om malede vægge og billedvægge, nogen gange må det godt være mere alvorligt.

Hvad tænker I egentlig der ude, jer der læser med? Hvad synes I om branchen her, og al den kvinde fnidder der opstår fra tid til anden, opdager I det??


 • Reply
  Pil
  12. februar 2019 at 13:45

  Jeg bliver altså altid lidt ked af at læse sætninger som “vi er mange kvinder og kvinder er hæslige når kvinder er værst”. Det er så unødvendigt at skrive sådan om sig selv, sine veninder og kolleger (og sin mor ?). Mænd er lige så hæslige når mænd er værst – det er ikke en kvindeting ? ?

  • Reply
   Mortilmernee
   12. februar 2019 at 16:35

   ved du hvad, der har du nok faktisk ret, det skal jeg huske at tage i betragtning fremadrettet…. Men som kvinde oplever jeg det selvfølgelig anderledes, end når mænd sladrer. Men jeg tror du har ret 🙂

 • Reply
  Jo Sommer
  12. februar 2019 at 14:43

  Jeg er åbenbart slet ikke opmærksom nok på, hvad der foregår i Instaland af fnidderfnadder ? Men! Jeg nægter personligt at konkurrere, for jeg tror på et univers, hvor der er mere end nok til alle, og hvor de rigtige kunder/følgere/relationer nok skal finde vej. Finder de ikke vej, er det bare ikke det rette match. Forsøger nogen at fremstå som noget andet, end de i virkeligheden er, gør det mest ondt på deres egen sjæl; det må være hårdt ? Det er lidt svært for mig at afkode i dit skriv, hvor folk præcis “retter ind” eller tilpasser sig, men det lyder ikke særlig rart. Jeg tror allermest bare, at alle vil have rigtig godt af at holde fokus på deres sandhed, deres lykke og deres glæde – alt det, der driver dem positivt – og møde omverden (virkelig som virtuel) med medfølelse og kærlighed, så vi kan nyde hinanden og al vores forbundenhed på kryds og tværs ?

  • Reply
   Mortilmernee
   12. februar 2019 at 16:37

   Jeg tror egentlig også mest, jeg havde brug for at bruge bloggen idag, som et pusterum, som et sted hvor jeg lige kunne læsse af…. På tanker som har rumsteret over tid, på folk der har fyldt og som jeg gerne vil ha “smidt ud til højre”…. Og det her var nok det jeg lige skulle, for at nå der til.

   På nogle områder er det virkelig heldigt, at følgere og læsere ikke ved hvad der foregår bag kulissen, og nogen gange, så gad jeg godt stå på et bjerg og råbe rigtig højt….. Men igen, hvad får jeg ud af det…. intet…..

 • Reply
  Anne
  12. februar 2019 at 15:08

  Sådan noget pigefnidder opdager jeg aldrig, men er selvfølgelig heller ikke så stor en profil, som du er. Jeg holder fast i, hvad jeg godt selv kan lide, selvom jeg selvfølgelig også bliver påvirket af trends og inspiration i forskellige foraer. Jeg synes der er god stemning på ig, har kun haft gode oplevelser på ig, og det har ført til faktisk mange møder irl. Skulle jeg møde pigefnidder på ig eller uægte profiler, som alene tækker følgerskaren, så vil jeg bruge unfollow knappen. Så gør som du plejer. Post hvad du selv kan stå inde for og sig fra overfor pigefnidder ved at lukke din dør og kun brug krudt på alt det gode og spændende, som branchen også har at byde på.

  • Reply
   Mortilmernee
   12. februar 2019 at 16:41

   Jeg ved heller ikke, om jeg som sådan er berørt, udover det faktum, at min profil er blevet kopieret ‘en til ‘en….. Som følger og læser håber jeg også, at man mest af alt har den positive opfattelse, ligesom jeg selv har det meste af tiden, men det grimme fjæs stikker nok ud alle steder fra tid til anden. Misundelse, frygt for at blive overhælet, kopiering af andre osv osv…. Unfollow er sjældent helt nok, når man måske forsøger at skabe en levevej af noget, som andre pludselig høster korn på….. Men man skal nok lære at tage det mere som et kompliment, og skifte spor….. Men inden man gør, så har man måske bare brug for at råbe ldit op og få luft, som jeg så fik idag 🙂

 • Reply
  Susan
  12. februar 2019 at 22:56

  Det lyder virkelig vildt at kopiere din profil. Man forstår ikke folk. Det er jo både dumt og ideløst og uforståeligt. Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende.
  Personligt må jeg også konstatere at mine tidligere ansatte har valgt at kopiere en del af mit forretningskoncept, hvilket også er et meget mærkeligt valg.
  Når man har brugt en masse tid på at blive den man er, eller rettere brugt en masse tid på at få et produkt til at blive en succes- om det så er noget keramik eller det er influencer som dig og dit univers, så er det trist at se nogle kopiere det og lade som om, det er deres egen ide / produkt.
  I sidste ende er det forhåbentlig dem, der har noget på hjertet, og som har de bedste ideer, der klarer sig bedst, og som vil have andre nye ideer.
  Men det er alligevel vigtigt at slå er slag for det originale og få kopisterne af vejen, der hvor det kan lade sig gøre.

  • Reply
   Mortilmernee
   13. februar 2019 at 11:37

   Kære Susan

   Åh ja, keramikkens kamp, den er også hård, jeg har fulgt flere af sagerne, også mod de store supermarkedskæder…. Jeg forstår det virkelig godt. En stil er også svær at tage patent på, og man er jo i virkeligheden i gamet, fordi man synes man har noget inspiration at dele ud af…. Og så gør det bare ondt når man opdager, at andre synes at få succes med at snuppe noget man selv har arbejdet hårdt for at få op og stå…. Man forsøger på bedste vis at trække på skuldrene og køre videre, og om et par dage er jeg sikkert landet igen. Men lige igår havde jeg brug for luft….

   Håber også du får styr på dine sager, jeg har i hvert fald aldrig været i tvivl om hvor dine designs kom fra, når jeg har set dem andre steder.

 • Reply
  pia
  13. februar 2019 at 9:22

  Jeg har det nok lidt ligesom Anne, men jeg er her kun fordi jeg synes at det er sjovt, så jeg kan godt følge, hvor irriterende det kan være, når det er din levevej.
  Tak fordi du gør opmærksom på det – så ved andre at det er et “fænomen”, hvis det skulle ramme dem selv… for det må være vildt ubehageligt, men trods alt rart at vide, at man ikke er den eneste.

  • Reply
   Mortilmernee
   13. februar 2019 at 11:38

   Jeg synes vi skylder branchen også at fortælle, at den kan være ufin på bagsiden, til mit held, så bor jeg i mange sager, rigtig langt væk og konfronteres ikke dagligt med det, som mange af mine kollegaer gør…. Og det er nok også derfor, jeg bliver hængende, jeg tror ikke jeg sådan mentalt kunne holde til at skulle ud i “mængden” hver dag og vise mig selv. 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar