familie ferie mortilmernee.dk naturen Oplevelser Rejser sponsorerede indlæg Traveltip

Amerikansk Eventyr

19. oktober 2019

Annonce for Jysk Rejsebureau

Os alle 3 i Dumbo, New York foran Manhatten Bridge

Vores Amerikanske eventyr er forbi, det værste jetlag er efterhånden ved at aftage, og alle oplevelserne, synes allerede som lysår siden…. Jeg forstår slet ikke, hvor hurtigt sådan en tur kan gå…. Vi tænkte hjemmefra, at 15 dages intenst samvær med go tid og skønne oplevelser, ville føles som en dejlig lang ferie….. Men sådan blev det ikke, jeg tror nærmest ikke jeg nåede at blinke, før min far stod med store vinkende armbevægelser og flag i Billund, for at hente os igen.

Men sådan er det jo ofte, når noget man har glædet sig uhørt højt til, pludselig er forbi….. Så forstår man ikke helt, hvor det blev af…. Men nu har jeg siddet med billederne, og set på alle de helt fantastisk oplevelser vi har haft, og jeg begynder langsomt at lade det hele synke ind, og forstå, hvor meget vi faktisk så på den her tur.

Rejsen var planlagt i samarbejde med Jysk Rejsebureau, som har hjulpet med alt praktisk bestilling hjemmefra, det vil sige fly, hoteller og bil var booket og betalt hjemmefra. Det er ret fedt, når den slags fuldstændig ligger fast, således man bare kan tage hul på ferien når man står i lufthavnen. De har været fænomenale i den her proces og helt op til rejsen. Der er mange mange spørgsmål – i hvert fald fra os – når man skal rejse til USA, så det har været guld værd, at have dem i baghånden hele vejen. Jeg kan ikke forestille mig, at de ikke også skal lave vores næste store rejse.

Men lad mig starte hvor vi startede, nemlig i Fabulous Las Vegas. Det var 12 år siden jeg sidst havde været her, og pigernes første besøg…. Vi boede på vilde Excalibur, som vi kaldte Disney slottet på Speed. Las Vegas er lidt sådan en by, hvor man fornemmer alt er på speed. For nogen er det ekstremt overgearet og slet ikke noget man kan overskue, men for os, ja vi elsker det…. Ikke sådan at jeg ku være kun der, men jeg synes det er så vild en oplevelse at være i, og ligeså synes vores børn. Det er svært at sætte helt konkrete ord på USA generelt, ALT er bare større der ovre. Jeg forstår godt gyserfilmen IT, at klovnen kan bo nede i kloaken, for de er så store, at et mindre menneske godt kan glide ned i hullet…. Shampoo flaskerne i supermarkedet er større, bygningerne, burgerne …. ja bare alt…..

Vi havde 5 nætter i Vegas, den første aften ankom vi omkring kl. 23, så det var egentlig bare direkte i seng efter et døgns rejsetid…. Men vi skulle alligevel liiiiiiige køre en tur på The Strip. The Strip er GADEN, hvor alle de store casinoer ligger, lille “New York”, lille “Paris”, lille “Venedig” osv osv…. Jeg kan huske, da jeg første gang besøgte the Venetian og Ceasars Palace, for ca 12 år siden. Da var Lalandia i Billund ikke bygget, og aldrig havde jeg oplevet det her med, at bygge hele “verdener” op, med blå himmel, således indendørs lignede udendørs. Den gang blev jeg mega overvældet…. Den her gang, knap så meget, fordi det ikke længere var et første gangs besøg, og verden har udviklet sig siden, jeg har set mange andre smukke steder siden også…. MEN…. Vegas kan noget, som ingen andre byer kan.

De store Shows som foregår på de store hoteller, er meget i stil med det der foregår på Broadway i New York eller i London… Og så alligevel liiiige med et twist af endnu mere storhed….. Det er lidt det der er med USA, de har storhedsvanvid, som ingen andre….. Og jeg falder i med begge ben, betages, fortrylles og fascineres gang på gang. Vi så KA’ på MGM, faktisk samme show vi også så for 12 år siden, men vi vidste, at det i hvert fald ville være en succes at opleve med pigerne. De her shows er ret dyre, så man skal sætte sig lidt ind i hvad de går ud på, så man føler man har givet pengene rigtig ud. Cirque de Soleil er lidt der, hvor gymnaster drømmer om at lande når de HAR været på verdensholdet ….. Det de laver, det er åndenødsberrettiget udover alle grænser.

Udenfor Las Vegas, ligger jo også noget af det smukkeste natur man kan forestille sig, nemlig Grand Canyon. Det havde jeg til gengæld aldrig oplevet før, og jeg var meget betaget af det syn. De smukke store røde klipper, der efterlader røde snoede åer i bunden. Den helt golde rå natur, med dybder så store, at enhver taber pusten….

Men ellers nød vi bare at opleve det hele, bade i poolen, suge stemningen og de konstante klirrende lyde af spillemaskiner, det er en by der aldrig sover…… Om det er nat eller dag, det har du INGEN fornemmelse af når du er inde i de her store hoteller, der er ALTID fyldt med folk, og ALTID gang i maskinerne……

Efter 4 vilde dage i Vegas drejede vi hjulene mod Los Angeles….

De store broer, man tilgår via rulletrapper, broerne går over den store gade the Strip
Når solen går ned over lille “paris”
Det store magiske springvands show foran Bellagio, det gøre hver halve time døgnet rundt
Hoover Dam
Hoover Dam
Seven magic Mountains , kunst lidt udenfor Las Vegas, og det er gratis at besøge
Bade stund…..
Grand Canyon
Lille observerende stund ved Grand Canyon
Håndstand, gymnastikken holdes naturligvis ved lige på bedste vis
wauw udsigt…….
The Skywalk – som dog er lidt af en pengemaskine….. men tjek lige de arbejdende under.
Som vi naturligvis også faldt i…….
Vores lille diskrete slotsudsigt fra hotellet
The Neon Museum, som gemmer på mange af de gamle skilte fra tiden i Las Vegas
Virkelig fedt, nostalgisk og smukt at opleve….
Familien klar til show…..

Vi ankommer til Los Angeles i hvad vi tænkte måtte være Rush Hour, sådan ved 5 tiden om eftermiddagen. I LA har de ca. 6 spor hver vej på motorvejen (Freeway), og trafikken var TUNG…… Men mit hjerte, det sad i mit bryst, og hoppede og dansede. Jeg rullede vinduerne ned, lod duften af byen omfavne mit ansigt, blæsten ramme mit hår og de gyldne californiske stråler strømmede ind i hele bilen….. Jeg kunne IKKE se trafikken og høre den enorme larm af trafik og osen fra bilerne, jeg formmede bare lykken, der sank helt ind…..

Los Angeles, har, og vil altid ha mit hjerte……. Jeg ved godt, den i højeste grad, er kontrasten på rig og fattig….. Den er stor og den er voldsom…. Der er mange forliste drømme i den her by….. Jeg har aldrig drømt om at blive en stjerne i Hollywood, og jeg har og kommer aldrig til at ha, en økonomi der gør, at vi kunne leve et liv i byen. MEN….. Jeg har mine drømme, og dem vil jeg have til den dag jeg udånder for sidste gang.

Den her by, den har alt hvad jeg elsker……..

Los Angeles….

Vi boede på The Luxe, som ligger på Sunset BLVD. Sunset er en af de gader, der stort set går hele vejen gennem Los Angeles, den snor sig gennem både Bel Air, Beverly Hills og Hollywood, som de fleste nok kender.

Trafikken er tung i byen, den sover heller aldrig, og her er også mange steder, hvor man ikke anbefales at færdes efter mørkets frembrud. Men det gyldne solskin, har et særlig magisk filter, som jeg ser det hele igennem…. Jeg ved godt, det lyder lidt barnligt og lidt forblændet måske. Men hvis man ikke har været her, så vil man aldrig forstå det…..

Til mit forsvar skal også siges, at jeg har været her meget som barn, jeg var her første da jeg fyldte 9 år. Min første tur til USA, og jeg fyldte 9, det blev fejret i Disney. Præcis som Merle, da hun fyldte 8 i Disney i Florida for 3 år siden. Den der barndoms magi, den har bare altid hængt ved…. Jeg kan godt se, nu som voksen, at det jeg fandt fortryllende, måske ikke er SÅ fortryllende, men alligevel, så summer den her by, at sådan en loose stemning. Det at gå i røde sneakers, køre i biler der kan hoppe, have store slanger og firben med sig på stranden er bare helt almindelig hverdag…..

Men her er dyrt, det skal jeg være den første til at sige. Meget dyrt…. Det er dyrt at opleve, dyrt at spise, dyrt at handle, dyrt at parkere….. USA er desværre, blevet lidt af en pengemaskine, og jeg forstår godt, at en stor del af samfundet er ved at falde fra hinanden….. Forståelsen af, hvor heldige vi er, med samfundets opbygning i Danmark, den er nemmere at se, når man selv er her som forældre. End når man som barn, bare tager det hele ind som en stor drøm.

Vi gav den fuld gas på oplevelser i forlystelsesparkerne denne gang, en hel dag i Disney og en hel dag i Universal. I har spurgt til budgetter på den slags, og det er dyrt. Vi købte express kort begge steder, også kaldet fastpass, det betyder, at man i Disney har mulighed for at booke plads til forlystelserne, og gå først i køen,’en gang på hver forlystelse. Hvor man i Universal, kan gøre det hele dagen. Det kostede omkring 6.000 kr for Disney, og ca 7.800 for Universal – for os alle 4. Den ekstra omkostning for express ligger i ca. 3.000 for begge parker. Og når man er her så sjældent som os, så var det her vi valgte at gi den hele pakken, så der kunne prøves forlystelser for fuld gas. De her steder er MEGET besøgte, og man kan derfor let stå i kø 1-2 timer hvert sted, hvis man har almindelig adgangspas, som koster omkring 1.000 pr mand. Det er en meget dyr prioritering, og vi er også enige om, at kommer vi derover igen indenfor de næste par år, så skal vi ikke i parkerne. Så finder vi på noget nyt…. Men som sagt, den her tur har været planlagt i næste 2 år, og her prioriterede vi parkerne.

For enden af mainstreet i Disney Land
Disney Adventure park, som er park nr. 2
Elsatipigens rutsjebane… Så fed
Det smukke fyrværker der lukker Disney hver eneste aften
Det ikoniske Universal Sign der møder en ved indgangen
Trolls….
Simpsons the Ride
Der inde i slottet ligger Harry Potter forlystelsen, pænt crazy…..
Fra the studio tour, hvor man tages rundt imellem filmoptagelser, gamle kulisser og oplevelser
Processed with VSCO with g9 preset

Men Los Angeles er jo SÅ meget mere end deres parker. De har også de skønne strande Venice, Santa Monica og Malibu, vi var selv på de to første nævnte. Der er Hollywood BLVD med stjernerne i fortovet, der er Melrose Avenue, en super fed gade i “street Style”. Spændende kunst, gode cafeer og shopping. Hvis man er fan af filmen LaLa Land, så findes der også en guidet TOUR som tager dig rundt på alverdens locations for den film. Jeg havde et ønske om Griffith Observatory, men ellers ikke så meget andet.

Vi havde kun 2 dage til at opleve LA, hvilket er ALT for lidt…. næste gang skal vi ha mindst en uge her. Så man får lov til at komme ned i den gode LA Loose stemning……

Men vi havde en fantastisk eftermiddag på Santa Monica og Venice, begge dage lod vi solen gå ned over vandet inden vi tog retur mod hotellet. Vi gik tur på Hollywood BLVD og beundrede alle de gamle stjerner. Vi var så tæt på det store Hollywood skilt som man næsten kan komme, vi slentrede rundt ved Beverly Hills og tabte næse og mund over de vilde palæer.

Vi sugede alt det stemning vi kunne, inden vi satte os i flyet mod New York 5 dage senere….

Griffits Observartory
Udsigten over LA fra Griffith
The Pink Wall af Paul Smith på Melrose Avenue
The HOLLYWOOD Sign
Where else…… Beverly Hills
Hollywood BLVD.
Hollywood BLVD.
Mine 3 stjerner….
Venice Beach….
Venice
Venice
Venice
Venice
Du får ikke federe Grafitti…..
Pleeeeeease Mor……
Slice of pizza…..
Santa Monica
Santa Monica
Santa Monica
Altid noget at kigge på, indtryk at suge….
SUNSET…….

Da 5 dage i LA var fløjet forbi, fløj vi videre til New York. Vi var her for 2 år siden med pigerne, en tur hvor vi kun var i NY i 9 dage, det var SÅ FEDT. Jeg har skrevet en masse om NY med børn lige HER, hvis man har lyst til det. Dengang gav vi den fuld gas som “nye” turister i byen, hvorfor det indlæg nok kan være til gavn for mange der skal besøge byen første gang. Denne gang valgte vi at besøge NY fordi vi ELSKER den, men også for at bide hjemturen en smule over.

Flyveturen til USA lød på Billund- London – 2 timers flyvning. 4 timers ventetid og så 11 timers flyvning til Las Vegas. Flyveturen fra LA til NY tog ca 5 timer og 30 minutter, så selve strækket er ret langt, den er praktisk talt fra den ene side af landet til den anden, hvis man lige trækker Hawaii fra, der er nemlig yderligere ca. 6 timers flyvning der ud.

New York var lidt af et vejr skifte, der var trukket noget efterladenskaber af storm op den sidste dag vi var i LA, og det betød, at graderne var faldet fra næsten 30 til 15, og det pis regnede den første dag…. Det var lidt af et chok, det havde vi ikke regnet med. Men sådan er vejret i NY, det kan virkelig varierer med mange grader fra dag til dag, sådan oplevede vi det også for 2 år siden…. Men heldigvis stilnede regnen af hen på eftermiddagen, og de næste 3 dage bød på tørvejr, ca. 20 grader, og også en del timer med sol…. Men sommertøjet, det pakkede vi helt væk….

Vi boede på The New Yorker, som ligger lige overfor Madison Square Garden. Med udsigt til The Empire State Building, få blocks fra Time Square og gå afstand til Greenwich Village, Central Park, High Lane og Lower Manhatten.

Vi havde naturligvis et par klassikere vi gerne ville opleve igen, fx ville vi gerne se udsigten fra Rockefeller Center, gå over Brooklyn Bridge, og opleve livet på Time Square. Men ellers skulle vi bare nyde byen, gå, opleve, hænge ud i Central Park. Og når man sådan bare går og går, så kommer man alligevel forbi det meste….. Vi gik gennemsnitligt 16-18 km om dagen, en dag var vi faktisk helt oppe på 21 km. Man har ØMME fusser når man kommer hjem, men man opdager virkelig ikke, HVOR meget man går, fordi man oplever så meget.

Den største ulempe ved regnvejr i New York er, at man går med en paraply, for så får man ikke set så meget op, som man skal. Byen er jo vild i sine højder, der foregår SÅ meget oppe, så man slet ikke fatter det. Lyden af sirener, trafik, reklamer, mennesker…. Den er ekstrem…. Man vænner sig til det, men når man pludselig er et sted, hvor der er ro, så kan man pludselig “høre” roen…..

Den er ekstrem, pulsen i byen. Den er excentrisk og vild….. Historisk, smuk og fyldt med kontraster….. Jeg elsker LA, men NY, den ligger virkelig i overhalingsbanen efterhånden.

Det fede ved den er også, at den ikke er heeeeelt så langt væk, flyverturen fra LA til London ligger nemlig kun på 5 en halv til 7 timer, alt efter vindforhold, så det er pænt overskueligt. Og så lige et par timer til Billund.

New York har også rent spisemæssigt, SÅ meget forskellighed at byde på, deres Deli’er der ligger over alt, har sådan et lækkert udvalg… Det er også dyrt, det er hele USA, men muligheden for at vælge rigtigt, for at børnene får det de vil ha, den er bare genial her, og man rammer rigtigt hver gang.

Vi tog gratis færgen fra Lower Manhatten til Staten Island, her sejler man næsten forbi Friheds Gudinden, det er en rigtig fin tur, hvor man også får det smukkeste syn indover Manhatten. De arrangerede bådture, hvor man sejler hele vejen rundt om Manhatten er naturligvis skønne, men den tog vi for 2 år siden, så det var helt ok, ikke at bruge penge på den denne gang.

Ellers tilbragte vi bare 4 fede dage i NY. Merle fyldte 11 den sidste dag, vi tog den dag i langsomt tempo, vi skulle forlade værelset kl. 12, men først med taxi mod lufthavnen kl. 20. Så kl. 12 fik vi vores bagage “passet” på hotellet, shoppede de sidste sneakers og andre goodie, og ellers hang vi ud i central Park og spiste vores sidste middag i byen…..

Det er en by, hvor tiden ikke står stille, oplevelserne står i kø. Man kan bruge en mio i den her by, men man kan også opleve en masse ganske gratis… Hvis bare man har de gode travesko på 🙂

Vi fløj hjem kl. 23.30, det er det man kalder en RED EYES FLIGHT, fordi du flyver mod dag…… Man går i seng i flyet, men det bliver lynhurtigt lyst udenfor, så “gardinerne” er rullet for, i tilfælde af man godt liiige vil sove….

Da vi ramte DK havde vi været vågne i næsten 2 døgn, og i skrivende stund, sejler min verden også stadig en anelse rundt, jetlag har godt fat i mig denne gang….

MEN F… DET…. Jeg gør det hele om igen, så snart det kan lade sig GØRE, jeg må ha mere af det der USA magi, det må jeg bare…… Det kræver bare, at vi lige sparer en del sammen igen.

Udsigten fra færgen til Staten Island
NY STYLE….
Flatiron
Udsigt fra High Lane
Frokost i Central Park
Glad type….
Når solen går ned i gaderne
Spise vogne på ALLE gadehjørner
Brooklyn Bridge
Is i central Park
Udsigten fra Rockefeller
Det her gjorde vi meget, vi købte jordnødder til dem
Mine 3 og “min” by
Toppen af vores hotel, som vi kun kunne se på laaang afstand
Statue of Liberty
Hudson Building
Time Square
OFFCOURSE….. Perry street, the home of Carrie Bradshaw
Is i Brooklyn

Det ER et dyrt land at rejse til, det skal man forberede sig på….. Hvis I går med drømme og tanker om at rejse her over, så tag fat i JYSK Rejsebureau, de er virkelig eksperter i USA, og de kan råde og vejlede jer i det hele, og også fortælle om priser man skal forvente sig, de steder man skal hen….. Men det er ALLE pengene værd…. Det lover jeg……..

WELCOME TO AMERICA, THE HOPE OF DREAMS

Kærlighed…… Både til hinanden og til at rejse…..
 • Reply
  Cristina
  19. oktober 2019 at 21:41

  Du er simpelthen så dygtig til at indfange stemning på billedet! Og farverne er bare ??. Bruger du egentlig et kamera eller bare mobil?

  • Reply
   Mortilmernee
   20. oktober 2019 at 13:37

   Kære Cristina

   tusind tak for de søde ord 🙂 Jeg bruger altid kun min telefon, kameraet er jeg virkelig dårlig til at få frem efterhånden 🙂 Så iPhone er min ven 🙂

   • Reply
    Cristina
    20. oktober 2019 at 23:34

    Imponerende ??

    • Reply
     Mortilmernee
     21. oktober 2019 at 9:48

     🙂

 • Reply
  stine
  20. oktober 2019 at 19:39

  Super fine billeder og dejlige glimt fra jeres tur. Vi planlægger en tur til næste år og tænker at vi skal vælge mellem enten Universal og Disney – vil du anbefale den ene park over den anden? Vi har en dreng på 11 og en pige på 7 år.

  • Reply
   Mortilmernee
   20. oktober 2019 at 22:39

   Kære Stine

   Ej hvor fedt, jeg håber I får det bedste eventyr over there…… Hmmm ja, det er svært, det kommer nok meget an på, om dine børn har nogle særlige “favorit figurer”, er mest til den ene eller anden slags forlystelser. Begge parker er bygget fantastisk op, og deres opbygning om hvert tema er fantastisk, lige gyldig hvad park man går i…. Så det er svært, jeg vil anbefale jer at gå på nettet og læse om begge parker og deres forlystelser, og mærk efter hvad jeres hjerter banker mest for.

   KH Louise

 • Reply
  Ruth
  24. oktober 2019 at 16:08

  Beautiful photos! You make me feel nostalgic for LA, and I’ve never even been there! Next time you’ll have to visit some of the middle states. They are not quite so expensive 🙂

  Greetings from Minneapolis.

  • Reply
   Mortilmernee
   24. oktober 2019 at 18:53

   I will for sure remember that 🙂 And thank you so much for writing 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar