familie Søndagsreflektion

Når “5” blir til “6”….

20. oktober 2019
HEIKO

Søndagsreflektionen er idag tilegnet et helt særligt lille væsen.

Den skarpe læser har nok godt observeret, at jeg har teaset lidt, omkring noget vildt, som sker for os her i familien…..

Og det er NU, jeg endelig kan afsløre, at det bliver en realitet….. Familieforøgelse, er næsten det rigtige ord, bortset fra, at det ikke lige er en baby i der er i maven.

I nogle år var vi meget i tvivl, om vi skulle forøge familien med nr. 3, men eftersom vi desværre ikke sådan selv kan lave børn på naturlig facon, så kom vi frem til, at krop og psyke nok alligevel ikke kunne holde til endnu en omgang fertilitet.

Derfor fik vi Totte for nogle år siden, vores fineste “lille” hankat…. Han er højt elsket, og jeg har gået mange ture i nattens mulm og mørke, når han har været væk for længe….

Og nu var tiden kommet, til at vi synes, vi skulle have et dyr mere…. For nogle uger siden dumpede Simba ind i vores liv, men allerede her, havde vores lille frø spirret lidt for meget, og vi synes ærligt ikke, at vores hus har plads til 3 husdyr, i den størrelse…. Og han flyttede derfor et andet sted hen, hvor jeg stadig får små beskeder, når han tager et nyt step. For nyligt fik jeg fx en besked, at han nu har fanget sin første mus. Han bor på en gård, og han har det fortryllende. Det VAR den rigtige beslutning.

Og det der simpelthen skal ske her er, at vi på onsdag, skal hente vores nye familiemedlem. Vi skal hente HEIKO, verdens sødeste schæfer hvalp…..

Vi glæder os helt vildt…. Jeg har surfet nettet tyndt for hunde gear, og jeg siger jer, han går ikke ned på udstyr….

Kender i HUNNI, hvis ikke, og I har hund, eller påtænker at købe hund, så kig lige forbi…. Jeg var helt fortabt da jeg kom her forbi, det er jo som at købe ind til et barn, virkelig, fineste fineste sager, i aller bedste kvalitet…. Jeg glæder mig til at vise jer, hvor forkælet lille Heiko allerede er 🙂

Udover det, så har vi også læst og læst om at få hvalp, og vi har snakket med ejerne omkring aaaaalt det vi skal til at lære. Det blir lidt som at få et lille barn….

Så væk med fine nye sneakers indkøbt i USA, dem tror jeg liiiige jeg sætter ind i et skab 🙂 🙂

Lille fine betuttede væsen, ikke meget større end 1 liter mælk. Men som i løbet af 6 måneder, kommer i nærheden af 40-45 kg og godt 65 cm i skulderhøjde….. Ja det går stærkt…. Men det er fedt. Jeg har hele mit liv drømt om at blive schæfer ejer, og da jeg mødte min mand, havde han samme drøm…. Så vi har altid sagt, at når vi engang skulle ha hund, så skulle det være schæfer, en hund der kan sige VOV…. Og nu er det så nu, lige om lidt. Vi har besøgt ham 2 gange i den her uge, og vi snakker stort set ikke om andet…..

Ej hvor vi dog glæder os…… Men jeg er også ret spændt på hvad det egentlig lige blir for noget det hele….. Det er jo en kæmpe beslutning, som får betydning i mange år frem. Men vi var begge af den overbevisning, at skulle det være, så skulle det være nu, mens pigerne stadig er hjemme, og får masser af glæde af ham. Han blir så elsket…….

Han er chippet og alt det praktiske inden vi får ham. Men han skal selvfølgelig på skole og forsikres. Der er mange ting at sætte sig ind i.

Er nogen af jer schæfer ejere???? Eller i det hele taget hundeejere, del gerne tips og tricks 🙂

Ha en dejlig dejlig aften 🙂

 • Reply
  Ida
  20. oktober 2019 at 19:46

  Shit han er sød. Vi fik Villy for næsten 2 år siden. Og hvilket liv man får i huset.
  Vi har været meget opmærksomme på at aktivere ham med masser aktiverings legetøj og aldrig haft noget der er bidt i stykker.
  Og find et fedt sted at gå til hundetræning det er guld værd som som nybagt hundeforældre?

  • Reply
   Mortilmernee
   20. oktober 2019 at 22:41

   TAAAAAk, vi elsker ham også allerede….. VI har allerede taget kontakt til hundeklubben her i byen, hvor han skal startet asap, men det er ikke med hensigt at gå til hundetræning forever, og forsøge at vinde præmier osv, det er mest for at ha styr på ham. Jeg er ikke selv ret vild med at komme i hjem, med stor hund der ikke er styr på, så det vil vi ha…. Man skal føle sig tryg i vores hjem, og vi skal gerne ha ham til at lystre….. Jeg har købt masser af go aktivitetslegetøj, som vi håber han blir glad for, men man skal også passe på med det her i starten, i forhold til den sarte ryg osv…. Der er mange hensyn for sådan en lille fyr….

 • Reply
  Nanna
  20. oktober 2019 at 20:09

  Hvor er han sød… Jeg er vokset op med schæferhund, så racen står mit hjerte nært. Det er en fantastisk race. Den er enormt villig til at lære, og så knytter den stærke bånd til sin ejer. Min oplevelse er, at den er glad for alle i familien, men knytter sig særligt til en.
  Og så skal den naturligvis aktiveres en masse sådan en race – og som alle andre racer skal den trænes fra start. Men det har I sikkert læst alt om.
  Vores hund døde for 2.5 år siden, 12 år gammel. Jeg fik ham som 21 årig og jeg blev voksen med den hund ved min side. Det var en kæmpe sorg at miste ham.
  Min erfaring er at man, lidt ligesom første barn, ikke helt kan forestille sig, hvad man går ind til. Det er til tider benhårdt arbejde at have hund og det kræver timevis af træning, så man får formet den hund, man gerne vil have. Det tager et par år før man føler sig nogenlunde i mål med det. Det er til tider frustrerende og man har lyst til at opgive (særligt når den bliver “teenager”) Men det er også fuldstændig fantastisk, sjovt, berigende og givende.
  Rigtig god fornøjelse… Det bliver fedt at følge ?

  • Reply
   Mortilmernee
   20. oktober 2019 at 22:43

   Kære Nanna

   Det er alt det du siger der præcis tiltaler os og som også gør, at man tænker, hvad hulen er vi gået ind til… Men vi er forberedt på det hele, intet af det du skriver er nyt for mig, så nu skal vi simpelthen bare ha taget hul på det, og vi glæder os. Det blir min mand der går på skole med ham, men vi håber naturligvis alle, at han vil lystre og elske os alle i husstanden 🙂

 • Reply
  Camilla Carstens
  20. oktober 2019 at 20:11

  I december sidste år udvidede vi familien fra fire til fem. Mine piger på 8 år og 10 år blev “storesøstre” til Tinka, en skøn halv labrador/halv schæfer hvalp. Og det er absolute det bedste vi nogensinde har besluttet…

  Ingen tvivl – det er som at få baby.. mega hård, men det hele værd. Og pigerne har så stor glæde af det.

  Jeg er vokset op med schæfer og det er den skønneste race. Lydig og blid..

  Så i kan glæde jer med rette:):)

  • Reply
   Mortilmernee
   20. oktober 2019 at 22:44

   åh hvor dejligt at høre….. Men jeg er naturligvis spændt på, hvor meget søvn vi sådan liiiige får i starten, hvor svært det blir at gøre ham renlig og lydig og alle de ting….. Det er totalt som at få et lille barn, fasen er heldigvis bare knap så lang, som med en baby…. h aha _)

 • Reply
  Camilla
  20. oktober 2019 at 20:42

  Årh hvor ser han sød og blød ud.
  Vi har en rottweiler – verdens dejligste familie hund. Før ham havde min mand (og senere også mig) en rottweiler/schæfer. Han var også en skøn hund men bla grundet hans lidt triste oplevelser tidligt i hans liv, med en første ejer som ikke havde været så sød ved ham, så var han meget knyttet til min mand og havde også nogle lidt særprægede træk. Men dejlig det var han.
  Vi er også mest til hunde som kan sige VOV, og vores hjerter er faldet helt for rottweilere, Så dem håber jeg at vi fortsætter med at have mange år endnu.
  Det bedste råd er selvfølgelig altid, at med store hunde så skal man sætte sig i respekt fra starten.
  Hvalpe hundetræning og hundetræning generelt er altid et godt sted at starte.
  Held og lykke. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at det bliver pigernes bedste ven.

  • Reply
   Mortilmernee
   20. oktober 2019 at 22:46

   Fedt og tak…. Vi er helt med på det med træning, og har også allerede taget kontakt til hundeklubben her i byen…. Og vi ved, at det er en hund med “hår på brystet”, hvor man fra start skal gøre opmærksom på, hvem det lige er der bestemmer…. Vi håber og tror på at vi har valgt verdens dejligste familiehund, og vi glæder os maks til at byde ham velkommen lige om lidt 🙂

   • Reply
    Amanda
    21. oktober 2019 at 18:38

    Får lidt ondt i maven over sætningen med at man skal gøre opmærksom på hvem der bestemmer. Prøv at komme væk fra den gammeldags tankegang og please tænk istedet på at opbygge tillid, belønne ønsket adfærd (og ignorere uønsket adfærd) ❤️? denne artikel beskriver hvordan dominans hos hunde er en myte som nyeste forskning afviser : https://www.aalborgdyrehospital.dk/viden-om/hund/dominans-hos-hunde

    • Reply
     Mortilmernee
     22. oktober 2019 at 15:55

     Hej Amanda

     Det skal du ikke få, det er nok formuleret forkert. Der er ingen her, er er ude på at ødelægge hunden, som i overhovedet, men nu har vi bare selv været børn af schæferhjem, og vi kender også hjem, hvor der IKKE er styr på hunden, og vi har et hjem, hvor der kommer virkelig mange børn, og derfor, skal vi naturligvis være opmærksom på, at når vi får så stor en hund, så er det vigtigt, at vi har kontrol over ham, og at folk ikke er bange for at komme hos os…. Men naturligvis med fuld tillid til hinanden.

 • Reply
  Henriette Maria Sørensen
  20. oktober 2019 at 20:53

  Jeg ønsker tillykke med det nye medlem af familien.
  En kæmpe beslutning og alt bliver anderledes.
  Ikke et barn men absolut heller ikke en kat.
  Har været hundeejer på godt og ondt i mange år.
  Man kommer til at elske og med det er der desværre også sorger.

  • Reply
   Mortilmernee
   20. oktober 2019 at 22:48

   Jeg ved det, man køber en glæde med også en sorg…… Sådan er det at elske dyr…. Min far har altid sagt, “jo mere man lærer mennesker at kende, jo højere elsker man dyr”. og jeg er tilbøjelig til at give ham ret…. Dyr elsker ubetinget, og dem der gør dem ondt, dem har jeg INTET til overs for…. Men jeg er spændt på at eje min egen hund, for det er netop ikke en kat, det her er et dyr der er her altid, og som behøver os altid…. Han blir en opgave, men en dejlig en af slagsen 🙂

 • Reply
  Jette Gad
  20. oktober 2019 at 21:57

  Ej men for pokker hvor er han dog lækker – jeg kan godt forstå i glæder jer… Vi har været de heldige mennesker til en schæferhund to gange… min mand har haft schæfer som barn og havde altid sagt at skulle han have hund igen skulle det være en schæfer. Jeg bar begrænset begejstret for at sige det som det er. Jeg har aldrig været hundefan og syntes ærlig talt at det var en stor og lidt skræmmende hund. Jeg lod mig dog overtale men gjorde det klart for min søde mand at jeg nok ikke rigtig ville komme mig til at knytte mig til en hund. Så mødte vi Kasso og jeg tabte mit hjerte fuldkommen – han var så lækker og så klog og lærenem og jeg havde aldrig set det komme men jeg fik slået benene helt væk under mig… hvis vi nogensinde skal have hund igen er jeg slet ikke i tvivl om at det skal være en schæfer… hvor er jeg bare glad på jeres vegne – og glæder mig til at følge med i jeres hundeeventyr… i forhold til tips og tricks var vi meget glade for klikkertræning – det var meget effektivt og hele familien tog del i det…

  • Reply
   Mortilmernee
   20. oktober 2019 at 22:50

   nååår hvor en sød historie….. Hvor dejligt at høre han sådan vandt dit hjerte…. Det er heldigvis ofte det der sker, med de kære dyr…. Og jeg fornemmer allerede, hvordan ham her går rent ind hos os alle…. Vi er spændt og meget klar på alle de nye udfordringer vi møder, jeg glæder mig til hvalpe stadie, men jeg glæder mig også til renlighed og nattesøvn igen… ha ha…. Og så glæder jeg mig til, at man kan begynde at lære ham noget. Min mand blir ham der går på skole med ham, men vi satser da på, at han også vil høre efter os andre…. ha ha 🙂

 • Reply
  Louise Harder
  21. oktober 2019 at 8:21

  STORT tillykke med den lille fyr. Elsker at følge med i dit univers. Her hjemme flyttede der er labrador hvalp ind i tirsdags. Vi skulle ikke gå ned på udstyr så havde også shoppet en del ?? det eneste jeg havde glemt var en lygte/lys til at sætte på halsbåndet. Det har vi købt nu. Den er vi glade for når hun er i haven om natten for at tisse. ?
  Ha’ en dejlig dag.

  • Reply
   Mortilmernee
   21. oktober 2019 at 9:49

   Tusind tak, og ej hvor er det sjovt, det er jeg faktisk foreslået, men tænkte ikke det var nødvendigt endnu…. Men det er det måske faktisk med den tid vi går ind i, jeg må strakt bestille et lille lys til halsbåndet. Har jeres hvalp halsbånd på altid?

   • Reply
    Louise Harder
    21. oktober 2019 at 21:08

    Nej hun har ikke halsbånd på inde, men får det på når hun er i haven. Vores have er hegnet ind, men bare for en sikkerheds skyld og så får hun øvet i at ha’ det på. Når vi er ude og gå er hun i sele, men har også halsbånd på ?
    Vi stod den første nat med lommelygte i haven ? men det er så meget nemmere med lys på hende. ❤️ Er forresten vild med jeres nye hundekurv

    • Reply
     Mortilmernee
     22. oktober 2019 at 15:58

     Smart, sådan en må vi ha fat i asap, godt tip… Og tusind tak, det er jeg også…. Selvom den nok bliver pakket lidt væk i starten, har hørt den godt kan finde på at æde den…..ha ha

 • Reply
  Inge
  21. oktober 2019 at 19:56

  Alle hundehvalpe uden undtagelse ER søde,man skal bare huske på at de bliver store og kommer derved til både at fylde og svine 🙂 Vores skønne Berner Sennen er bestemt den dejligste hund i verden, og hun giver os så mange glæder som vi aldrig ville være foruden og vi elsker hende højt. Men når huset lige er gjort rent, og hun så smutter ind og vader hele huset igennem med sine møg beskidte kæmpe store poter, for til sidst at tømme vandskålen og slaske med vand dryppende ud af munden, så alle må ha tørre strømper på fordi man ikke lige havde set, at den søde hund havde vandet det meste af gulvet, ja så er der altså nogle gange at det søde går lidt af hende for en stund. Tillyke med den fine lille fyr, håber det bliver en stor glæde for jer alle 🙂

  • Reply
   Mortilmernee
   22. oktober 2019 at 15:57

   Hej Inge

   Der er en erfaring jeg helt sikkert bliver klogere på, og som er svær at sætte sig ind i, før man er der…. Vores kat kommer også våd og beskidt ind, og ligger sig i helt rent sengetøj, det er heller ikke her, han er den mest populære i verden…. Men jeg håber man får en eller anden form hverdag i det, og man hurtigt bare acceptere, hvordan det så er nu.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar