Hverdag Inspiration Instagram MIG tanker tendenser

Mit “ikke” job….

30. august 2019
Billede er taget af Anitta Behrendt

Jeg har haft et par oplevelser over den forgangne uge, som giver anledning til dagens indledning…

Faktisk har jeg oplevet det en del gange over de sidste år, men de sidste uger har bare sådan givet mig lidt fnys fornemmelse, fordi jeg synes det er træls, at blive kørt over ‘en kam…..

Jeg oplever af og til, at folk som jeg kender, kan “komme til” at sige “os der har et rigtigt job” når de henviser til deres egen jobbeskrivelse kontra min…. Ofte lader jeg det gå forbi, fordi jeg tillader mig at håbe, de ikke mener det negativt…. Dem som kender mig ved jo for pokker godt, at jeg ikke ligger på sofaen og tæller kroner hele dagen lang….

Men for ganske få dage siden, havde jeg besøg af en fotograf, som var godt og grundigt sur på mig – eller i hvert fald på min branche. Han havde jævnt svært ved at skjule det i starten, men jeg følte, at jo mere vi talte os ind på hinanden, opnåede han alligevel forståelse for mig.

Jeg har fuld forståelse for ham…. Jeg ved godt, at vi – influencere, ganske enkelt “stjæler” jobs fra sådan en som ham, en ægte fotograf, med en lang uddannelse bag sig…..

Og så er der kommet sådan nogen som mig, der faktisk pludselig bliver betalt for at fotografere produkter og lave reklame for det…. Jeg tager i princippet et job fra ham, det kan man godt sige….

MEN…. Så alligevel ikke, jeg synes nemlig ikke, at det ene udelukker det andet…. Jeg har aldrig udråbt mig selv som hverken fotograf, stylist eller bedrevidende indenfor noget som helst. Men jeg har over 8 år opbygget en form for talerør, hvor der er givet mig en stemme, som jeg har tilladt mig at bruge.

I takt med at mit talerør er vokset, er også opgaverne steget…. Udviklingen indenfor sociale medier er jo ikke “vores” skyld, den er bare sket, og vi har været heldige at være med i den.

Men der hvor jeg ofte synes, at en kampagne spiller aller bedst, er når der faktisk er koblet både fotografer og influencere på, således det færdige resultat sidder lige i skabet. Og jeg føler også, at det er den vej det mere og mere går, og det er jeg faktisk rigtig glad for. Jeg kan nemlig ikke filme og klippe alt muligt sammen, det vil jeg meget hellere lade dem om, der har styr på det…. Og så vil jeg super gerne udgive resultatet, når det er færdigt. Jeg er da meget mere stolt af at udgive noget, som er professionelt udarbejdet.

Jeg forstår fuldt ud, at man lige pt er frustreret over en influent der har valgt at reklamere for kvik lån – og da jeg i morges sad og hørte fredagspanelet i Go morgen Danmark, var en af de deltagende direkte vred. Det forstår jeg til dels godt…. Men samtidig kørte Geeti Amiri alle influencere over ‘en kam, og hun kaldte vores beskæftigelse for et “ikke job”…..

Og her blev JEG vred….

For samtidig gjorde Geeti opmærksom på, at hun jo havde en instagram, som var fyldt med perler og glimmer og alt det fine…… For hov, hvad er det så hun gerne vil vise her…. Alt det pæne, som de unge OGSÅ ser op til, og som de får dårligt selvværd af….. Burde man så ikke også lade vær med det???

Hun kunne ALDRIG drømme om at lave reklame, for hun havde et rigtig job….. Okay, men hvad så med en ægte journalist, eller en mediegrafiker, som faktisk har taget en uddannelse, men som skriver artikler og laver grafik for de her virksomheder. Burde de så også sige nej tak til at udføre den slags, hvis de ikke kan stå inde for virksomheden???

Sådan hænger verden bare ikke sammen. Majse Njor var stærk i sin udmelding, ALLE VIRKSOMHEDER vil jo gerne sælge sine produkter, eller gøre opmærksomme på sin sag… Og så er det op til os, som influencere, at tage stilling til, om vi vil ligge navn til.

Ja, der er nok nogen, som skal tænke sig om 2 gange….. Og ja, vi har et ansvar for at vide hvad det er vi siger ja til…. Men det er nu en gang sådan, at så længe man har gjort opmærksom på reklame, så har vi som udgangspunkt holdt os indenfor lovgivningen, og jeg tror ikke på, at man kan lovgive sig ud af, at fx kviklån ikke må lave markedsføring.

Her er det blot op til den enkelte, om de vil ligge navn til….. Jeg havde ikke selv tænkt mig at sige ja tak til den form for samarbejde. Jeg sørger altid for at mærke i maven, om virksomheden og mig har et fælles ståsted, om det er noget jeg kan se i mit eget univers, og så siger jeg ja eller nej efterfølgende.

Men når man tillader sig at kalde mit job for et “ikke job” – så kan jeg kun være enig i den konstatering, at det ikke er noget man skal tage en uddannelse for at blive. Men det har taget mig mange år at bygge mit lille univers op, at skabe troværdighed omkring mig selv og min lille familie, og jeg håber ved gud, at det er noget jeg kan fastholde for ever and ever……

Men et job, det er det, det er et job for mig, at vise mit ansigt til diverse events, at gøre opmærksom på mig selv, og min lille biks, at vise interesse overfor virksomheder, og i stor grad, at bruge masser af tid på, at sætte mig ind i virksomhedernes brand og værdi.

Jeg plejer gerne at sige “du kan jo bare gøre det selv” “hvis det er noget du synes ser så let ud”……

Jeg er faktisk super stolt over det jeg har skabt…. Over alle de dejlige mennesker, der faktisk har kunnet bruge mine indlæg til noget…. I de mange år, hvor jeg jonglerede med en deltidsstilling, samtidig med at jeg forsøgte at få bloggen her til at vokse….. Hvordan jeg har kæmpet med systemer og psyken, fertilitesbehandling og med Jespers familie…. Jeg er meget beæret over, hvor mange der har kunnet bruge det til noget, har kunnet spejle sig i det, og følt, at man ikke længere var alene i verden.

Jeg bruger også masser af tid på at finde fine “location” for mine billeder, på at skabe forandring i mit hjem, fordi jeg elsker at dele ud af hvad end jeg måtte lave om på…. Og ja, jeg lever som udgangspunkt af min hobby, men det gør en fodboldspiller jo også, eller en møbelsnedker….. Det er bare sådan, at når en hobby bliver til et job, så er det ikke længere ‘en stor fornøjelse…. Men jeg har friheden til at skabe min egen hverdag, og for det, er jeg dybt dybt taknemlig……

Og i forlængelse af ovenstående skriv, så har jeg faktisk været til to spændende events i denne uge.

Næste tekst markeres derfor som Reklame, da jeg var inviteret af virksomhederne.

Jeg har været forbi Montanas fabrik i Haarby, fået en udførlig og fantastisk rundvisning i hele deres produktion, boltret mig i “slikbutikken” af lækre farver….. Wauw…..

Det var i det hele taget en kæmpe stor fornøjelse, at høre historien om Montana, om familien bag, om alt den kærlighed og alle de tanker der faktisk ligger bag de fine kasser….. Og så er de ydermere 100% opmærksomme på miljø igennem hele produktionen.

Citat fra Montana

Montana har siden 2007 udelukkende anvendt vandbaserede lakker, som ikke indeholder sundheds- og miljøskadelige opløsningsmidler. For nylig opnåede Montana EU-Blomsten, hvilket gør virksomheden blandt de første møbelbrands i Europa med det officielle europæiske miljømærke. EU-Blomsten inkluderer hele Montana Systemet, CO16 og Montana Free Reolsystemet. Montana er desuden tildelt Indeklimamærket af Teknologisk Institut.

I maj i år præsenterede Montana 30 nye farver. Hvert 8. år udvikler Montana en ny farvepalette, og denne er kreeret i samarbejde med eksperten Margrethe Odgaard. Margrethes filosofi med de nye farver er at man kan skabe uanede kombinationer, farverne skal kunne matche på kryds og tværs, præcis ligesom modulerne.

I mine drømme ser jeg hele vores soveværelse i en stor farvekombination…. wauw hvor kunne det bare være flot.

verdens fineste packmann

Og igår var jeg så forbi Duravit, som har åbnet helt ny butik og showroom i Århus. Vi har verdens mindste badeværelse, så vi vil desværre aldrig have mulighed for at skabe de her fabelagtige badeværelsesmiljøer, men derfor er det alligevel sjovt at se, hvordan også design, farver og teknik følger med indenfor den her branche. Vidste I fx, at dusch toiletter idag ses som velvære??? Og at man trykker små fluer ned i urinal toiletter så mænd har noget at sigte efter??

Jer med drengebørn kendte det godt, da jeg viste det på instagram igår, men mig, Ja jeg gjorde i hvert fald ikke 🙂

Hvis I er igang med at udforske smuk indretning indenfor badeværelser, så synes jeg I skal kigge forbi dem…. En gang, i et andet hus, vil jeg gerne have plads til et stort badekar…..

Spejlet har touch effekt så duggen forsvinder…. Det er sgu smart
Ram fluen….

Og så har jeg ellers brugt en del tid på at forberede nogle kampagner til den kommende tid…. Sådan er det jo ofte her, selvom jeg ikke laver så “meget” på instagram, så foregår der som udgangspunkt altid en masse i kulissen.

De fleste kunder vil meget gerne godkende vores content, hvilket jeg altid føler mig aller mest tryg ved, for så ved jeg, at de også kan stå inde for det, som jeg gerne har villet formidle omkring dem…..

Et lille fredags skriv, der blev langt…. jeg håber du var med så langt…. Og kom meget gerne også med din holdning til ovenstående, jeg synes debatten er super spændende….. Og jeg vil så meget hellere i dialog med dem, der måtte være skeptiske, for det er så meget nemmere at tale/skrive om tingene, end at skabe en holdning ud fra et lille firkantet billede….

Og jeg synes, når nu fotografen og jeg, faktisk kunne foreviges i en tanke om, at der nok var plads til os begge…. Så håber jeg også, at mange flere vil se sådan på det med tiden 🙂

Bare man er bevidst om hvor man har sine spidskompetencer, og hvor man faktisk ikke har……

 • Reply
  Anne
  30. august 2019 at 20:23

  Læste lige dit blog oplæg, og hvor har folk ikke ret til at blive sure på dig over, at du laver noget du er god til og har arbejdet for at få op at stå. Selvfølgelig tager du ikke jobs fra fotografer. De kan deres og du kan dit. Og en uddannelse er ikke nødvendigvis lig med et job i den anden ende, desværre. Tilgengæld klarer mange uden længere uddannelse sig fint med kreativitet, joberfaring og hårdt arbejde. Der er flere veje ud i livet. Man skal aldrig skærer folk over en kam, og man skal aldrig snakke andre mennesker ned, fordi man selv har ondt i r…..

  • Reply
   Mortilmernee
   1. september 2019 at 11:43

   Kære Anne

   Tusind tak for dit svar og forståelse…. Jeg håbede også med dagens indlæg, at flere ville nå tættere på en forståelse forud for en negativ holdning, der pt er opstået i medierne…. Jeg er i hvert fald ked af den udvikling det tager, når man kører alle over ‘en kam :-/

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar