Ikke-kategoriseret

Om at bevare sit bedste jeg…

2. marts 2012

Indlægget er Sponsoreret af Spies

Det her er mig, “on top of the Rock” in New York City….. Jeg befinder mig i et af mine aller bedste stunder, jeg er på ferie, jeg oplever, jeg er sammen med min lille familie og jeg er langt væk fra hverdagens trummerum.

Jeg er i det, som jeg nok vil kalde mit aller bedste “jeg”. Og hvor ville jeg bare ønske, at jeg kunne tage det her “jeg” med mig hjem, fra alle mine ferier, og være i den samme tilstand af mig selv….

Kender i følelsen man kan rammes af, når man møder en særlig duft. Lugtesansen er en af vores stærkeste sanser, og den kan bringe en tilbage til følelser, oplevelser, nærvær og steder, som forbindes med den duft man pludselig møder.

Jeg har det selv sådan, når jeg dufter en bestemt solcreme, så snart jeg dufter den, så trækkes jeg tilbage til solen, varmen og badestunder med min familie. Varme sommeraftener under sydens palmer….

Ligeledes har USA, som I ved er mit aller kæreste sted på denne jord, en helt særlig duft. Den er svær at forklare, men jeg rammes af den i samme sekund jeg står ud af flyet. Det er sådan et mix af fugt, varme, aircondition, den tørre luft og fast food kæder på alle hjørner. Selve duften er svær at sætte ord på, men jeg får en mavepumpe af savn og minder så snart den pludselig møder mig her hjemme i Danmark. Jeg længes tilbage og samtidig bliver jeg glad helt ind i hjertet, fordi det bringer mig tilbage, til lige præcis her, hvor jeg fx sidder på billedet oven over.

Spies har udviklet noget helt fantastisk. For at fasthold ferieminderne igennem duften, opsætter Spies 9 laboratorier i de større byer ( Aarhus, Odense, Aalborg, Esjerg, Randers, Kolding, Horsens, Vejle og Herning). Her kan alle komme forbi og fortælle om et særligt ferieminde. Derefter vil en “laborant” sammensætte dufte ud fra det specifikke ferieminde, som man får med hjem i et lille “duft-kit”, så man til enhver tid kan dufte sig tilbage til sit ferieminde, og genfinde sit bedste jeg.

I ovenstående (ret sjove) video kan I se, hvordan det kommer til at foregå:

Jeg er virkelig vild med den her ide, jeg er meget sanselig omkring dufte, det betyder meget for mig om jeg befinder mig i rum der dufter godt eller skidt, jeg tager virkelig duften af mit nærvær til mig. Og nok også derfor, at jeg har mange særlige minder og tilstande, som kan relateres til dufte.

Så mens jeg nu sidder og dufter lidt til “solcreme” og “fugt/aircondition/fastfood”, så befinder jeg mig rent mentalt helt andre steder i verden, som fx. på billederne her i indlægget….

 

 • Reply
  Henrik Hansen
  15. marts 2018 at 5:47

  Ikke forstået.

  Du skriver ” når jeg dufter en bestemt solcreme, så snart jeg dufter den”

  Skulle der ikke have stået ” når jeg dufter af en bestemt solcreme, så snart jeg dufter af den”??

  • Reply
   Mortilmernee
   15. marts 2018 at 12:40

   Nej egentlig ikke, jeg kan godt li at dufte til solcreme selvom jeg ikke har det på, eller når jeg smører det på mine børn fx… Eller hvis der kommer en forbi mig der dufter af solcreme.

 • Reply
  Ronnie
  17. marts 2018 at 7:20

  Hvorfor kommer i ikke på Sjælland med jeres vogn ? vi er altså os nogle herover som benytter sig af rejse selskabet spies, og så synes jeg selv personligt det er dårlig reklame og et hug i siden for nogle, som faktisk havde tænkt sig at benytte spies.
  Eller er det bare mig, jeg blev da skuffet da jeg så det kun var de Jyske byer Spies besøgte, Jysk er det vel, men jeg er stadigvæk skuffet SPIES…

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar