andre bloggere boligindretning familie ferie Hjem Kreativt Mine piger mortilmernee.dk

Badeværelse på budget….

3. januar 2016

IMG_2158

Velkommen tilbage til virkeligheden…. Sådan føles det lidt her sidst på søndagen, sidste feriedag i denne omgang. Det er altid lidt vemodigt når en ferie går på hæld. Pigerne synes også det er træls (sagt på godt jysk)… De har simpelthen hygget og leget så meget sammen her i ferien, ikke EN eneste gang har de spurgt efter en legeaftale, det har egentlig været dejligt bare at være os….

Men min kære mand har haft mget travlt, han har ikke haft mange timers ferie, han har nemlig lavet nyt badeværelse. I skrivende stund er bruserens sidste skruer monteret, nu afventer vi kun den sidste tørre tid på vådrums-fugen (eller hvad det nu hedder)…

Han er SKIDE sej er han. Han er jo faktisk udlært tømrer, men under kyndig vejledning er det altså lykkedes ham, at lave stort set alt selv. Det er bare SÅ SEJT gået. Det var en hård kamp at banke de gamle fliser ned, der tror jeg faktisk, at han var tæt på at opgive undervejs. Men han har vilje som en hest, og han helmede IKKE før væg og gulv var væk…..

Badeværelset har alt i alt ca. kostet os 10.000 kr. det er naturligvis uden arbejdstimer, da det er noget vi selv har lavet, men jeg synes alligevel det er ret billigt, for et helt nyt rum.

Som inspiration har vi haft vores hus, og tiden som huset er bygget i. Vi synes det var fedt at holde rummet i stil med huset. Det ville virke helt forkert at sætte noget fancy og stilrent ind i vores hus, og det ville heller ikke være i tråd med den måde vi bor på.

Vores drøm var et rigtigt terrazzogulv, men det var en alt for dyr og besværlig proces, så da vi opdagede terrazzofliser i Silvan, var der ingen tvivl længere. Drømmen om nyt badeværelse var indenfor rækkevidde. Vi har brugt hele efteråret på at købe ind til rummet, en håndvask i en måned, armatur i en anden, fliser i en tredje osv osv. Så da juleferien ramte, var planen at rummet skulle udføres.

Jesper startede d. 26 december, og idag d. 3 januar står det færdigt. Jeg indrømmer blankt, det har været en meget hård og udfordrende proces, han har arbejdet små 12 timer de fleste dage derude, og da han rent håndværksmæssigt har været udenfor sin comfort  zone, har det også forvoldt en del søvnløse nætter. Men at se ham nu, færdig og med den største stolthed lysende ud af øjnene, så ved jeg, at han synes det var det hele værd. Han er virkelig en “gør det selv mand”…..

En af dagene i ferien var pigerne hos mine forældre, og jeg fik lyst til at male en væg, jeg havde fundet den lækreste farve i det nye Kinfolk Home ( en af julegaverne ) tog den med under armen, og fik blandet farven. Men som det ofte går hos mig, så spillede den bare IKKE da den tørrede op. Hold nu op hvor har jeg malet mange vægge over, fordi farver bare altid tørrer anderledes op…. ØV… Jeg gik og rumsterede over den et par dage, og valgte simpelthen at male den over igen. Hos @majannielsen på Instagram så jeg, at hun for nyligt havde malet en coral agtig farve på en væg, den er super smuk, og jeg er en sucker for de nuancer, så jeg drog igen afsted mod farvehandleren, og fik blandet en ny farve. Men efter endnu en tørre tid måtte jeg konstatere, at jeg nu havde fået en kæmpe stor gris på min væg (det var IKKE den farve jeg synes jeg vidste farvehandlerdamen)… Det gik så heller ikke, så jeg smed en liter hvid i den farve jeg havde fået blandet, og nu har væggen endelig en flot nuance. Selv Jesper synes faktisk, at den er skide flot ind mod det nye badeværelse. Det giver et pift af tiden, som vi havde i tankerne da vi planlagde rummet. Faktisk ville jeg meget gerne have haft en lyserød eller lyseblå håndvask. Men jeg fornemmede hurtigt, at det simpelthen var NO GO….. I hvert fald i det her rum. På første salen er vi kommet til enighed om, at der godt må monteres en lyserød vask… Så det gør vi i løbet af foråret 🙂

At undværre et bad i sådan en ferie har også været en anelse udfordrende. Heldigvis har vi haft mulighed for at bade på Jespers arbejde…. Men det er godt nok lidt træls, sådan at planlægge og skal ud af døren hver dag for at bade….

Nogle dage gad vi simpelthen ikke med pigerne, så vi tog køkkenhåndvasken i brug istedet, det synes pigerne heldigvis var meget hyggeligt, Neel sad der en hel time en dag, der var fest med både ænder og hajer i det lille bad, en stund der var hyggelig at sidde på afstand og lytte til.

Imorgen starter hverdagen igen…. Det er jeg ikke helt parat til, har faktisk lige talt op hvor mange dage der er til vinterferien….. fnis…. Men er det ikke altid sådan, det der med ferie, det vil man bare altid gerne have lidt mere af.

Om 2 dage skal vi holde fødselsdag, Neel fylder nemlig 5 år på onsdag….

2016 SÆT IGANG…… Godt nytår til Jer alle

IMG_2153

IMG_2130

IMG_2080

IMG_2012

IMG_1995

 • Reply
  Malene
  3. januar 2016 at 20:55

  Hvor er det dejligt at se nogen der renoverer med husets sjæl in mente. Godt gået!

  • Reply
   Louise
   3. januar 2016 at 20:57

   Tak Marlene, vi er også virkelig glade for det

 • Reply
  Camilla
  3. januar 2016 at 22:19

  Så smukt i har fået det hjemme hos jer

 • Reply
  Ham Jesper er sgu sej fedt med terrazzo
  3. januar 2016 at 22:28

  Ham Jesper er sgu sej fedt med terrazzo gulvet

 • Reply
  Anna
  5. januar 2016 at 0:52

  Hvor er det blevet fint

 • Reply
  Gitte
  7. januar 2016 at 10:23

  Hej Louise

  Hvor er det bare blevet godt, han er ret sej ham Jesper. Vi skal også lave badeværelse inden længe, så er da virkelig glad for tippet om terrazzofliser 😀 Hvor har I mon købt de hvide fliser?

  Kh Gitte (Frøken Fryd)

 • Reply
  Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal
  8. januar 2016 at 8:47

  Lækkert gulv i badeværelset – skønt med terrazzofliserne.
  Virkelig flot badeværelse generelt – og imponerende arbejde fra din mands side. Tillykke med det nye badeværelse samt den nymalede væg.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar