boligindretning forandringer Hjem Inspiration min uforbeholdne mening mortilmernee.dk

Panton over spisebordet…. Duer det??

31. oktober 2017

c8d7a07f-727b-419d-87b6-add427c81d13

img_0488

6c268917-8cdb-4484-84dc-c06c9e40e6ea

Okay, der er virkelig mange meninger om den her lampe, om den er køn, om den lyser okay osv osv….. Så jeg tænkte, at det vidst var på sin plads, med et lille indlæg 🙂

De fleste er heldigvis enige om, at lampen er virkelig fin. Det er også min mening, og jeg har længe haft lyst til at give den en mere synlig placering. Jeg købte den for halvandet års tid siden, jeg købte den brugt, af en på instagram, fordi jeg havde en ide om, at den skulle hænge over vores spisebord. Jeg blev dog klogere da jeg så den i funktion, for rent lyskilde mæssigt, der er den altså ikke prangende.

Det er også det jeg kan læse, at I er rigtig mange der har erfaret. Hvis man gerne vil have en go belysning over sit spisebord, så skal man altså ikke vælge denne, som eneste lyskilde.

Det var også det jeg erfarede da jeg i sin tid kom hjem med den. Men jeg synes den er så pokkers smuk, så vi hang den op i soveværelset, så jeg stadig kunne se den, men uden at den rent lysmæssigt havde en funktion.

MEN, som I læste igår, så har jeg jo fået den nye smukke lampe af Matias Møllenbach, den har det vildeste lys. Først havde jeg faktisk lidt svært ved, hvor den skulle stå, for den lyser næsten for meget til at være hyggelys i stuen, og da jeg så fik sat den i vinduet ved spisebordet, så oplevede jeg, at vi ikke rigtig behøvede tænde lampen over spisebordet. Og så kom jeg altså på den fine ide, at Panton måtte på banen igen….

Så I har helt ret, den fungerer ikke som spisebordslampe isoleret set, men med en anden form for lys omkring sig, der er det helt spot on. Jeg har også ladet mig fortælle, at den helt hvide udgave af lampen, den giver et helt andet lys, så hvordan den fungerer over et spisebord, det tør jeg ikke udtale mig om. Men den her, den er p…. hamrende smuk, den giver bare et elendigt lys…..

Hos os fungerer det bare alligevel, fordi vi har så meget lys rundt omkring i rummet. Jeg oplever også, at vores gæster synes vores belysning er helt vildt hyggelig. I kender godt den der feeling når stearinlys er for lidt, men lampen over bordet bare er FOR MEGET. Sådan har jeg tit haft det med den gamle pendel. Jeg ved godt, at man så kunne få installeret noget lysdæmpende, men det fik vi så bare aldrig gjort….

Men nu, nu er der bare top hamrende hyggeligt hele tiden, og det er jeg vild med. Især med den tid vi er i nu og den vi går imøde….. Stearinlys og lyskæder lyser om kap hjemme hos os, vores strømforbrug er nok ikke helt godt i december, det ved jeg godt. Men når vi nu i det daglige har skiftet til panton spisebordslampen, med el elsparepære i, så går det hele nok alligevel.

Anyways, nu har I i hvert fald hørt min mening om Panton som spisebordslampe…. Håber det kunne bruges 🙂

c0901a68-3eab-4a7e-a762-ed13d8244e93

f7fcd885-555b-423b-936b-16a943c287a4

 • Reply
  Trine
  31. oktober 2017 at 19:24

  Super indlæg omkring din nye bordlampe 😊jeg tillader mig også lige at komme på banen omend belysning og lamper altid er en smagssag… vi har haft VP Panto (den hvide) over spisebordet i 10 år og synes den er helt perfekt – selv med to mindre børn, der også skal kunne se deres tallerkner 🙈
  Globe-lampen som du har lavet indlæg omkring er reelt en stemningslampe men fungerer absolut over et spisebord med yderligere belysning, som du nævner 😃
  Da vi i sin tid købte VP Panto kontaktede vi producenten og fik forklaringen på forskellen mellem de to, altså VP Panto og Globe – det gjorde udslaget for os.

  Begge lamper giver reelt ikke meget

 • Reply
  Trine
  31. oktober 2017 at 19:25

  Super indlæg omkring din nye bordlampe 😊jeg tillader mig også lige at komme på banen omend belysning og lamper altid er en smagssag… vi har haft VP Panto (den hvide) over spisebordet i 10 år og synes den er helt perfekt – selv med to mindre børn, der også skal kunne se deres tallerkner 🙈
  Globe-lampen som du har lavet indlæg omkring er reelt en stemningslampe men fungerer absolut over et spisebord med yderligere belysning, som du nævner 😃
  Da vi i sin tid købte VP Panto kontaktede vi producenten og fik forklaringen på forskellen mellem de to, altså VP Panto og Globe – det gjorde udslaget for os.

  Begge lamper giver reelt ikke meget lys og alligevel elsker jeg dem begge – stemningen de skaber er eminent 😍

  Pøj pøj med din fine lampe 😃

  Kh Trine

  • Reply
   Louise
   1. november 2017 at 8:53

   Hej Trine

   Tak for din besvarelse, jeg har aldrig oplevet den hvide i funktion, men dejligt at høre hvordan den fungerer. Jeg forestillede mig også, at den rent lysmæssigt i hvert fald var bedre end den her….. Men smukke lamper er det, begge to 🙂

 • Reply
  Tina
  31. oktober 2017 at 19:30

  Synes ligesom du at den passer helt perfekt over jeres spisebord. Den er simpelthen så smuk, og spiller så fint op ad de andre farver i rummet.

  • Reply
   Louise
   1. november 2017 at 8:52

   Tusind tak, er også ret glad for den lige her:-)

 • Reply
  venterpaavin
  31. oktober 2017 at 20:17

  Min ven har den lampe, og jeg har altid været meget misundelig. Jeg er nok også mere typen der går efter look fremfor funktion, hvilket ikke altid er specielt praktisk (;

  • Reply
   Louise
   1. november 2017 at 8:52

   ej ikke helt, jeg anbefaler i hvert fald man har et lys mere i rummet hvor den er 🙂

 • Reply
  Trine
  2. november 2017 at 7:25

  Hej Louise
  Jeg synes dine blomstrede tallerkener som man ser på aftenbordet er fantastisk smykke! Er de købt på en rejse til Italien eller kan man støve dem op herhjemme?

 • Reply
  Caroline
  7. januar 2018 at 23:18

  Dejligt indlæg! Vi overvejer den til vores nye lejlighed – godt at vide at vi nok skal noget andet lys også ?? Kh Caro

  • Reply
   Mortilmernee
   9. januar 2018 at 9:01

   ha ha, ja det er man nødt til, i hvert fald hvis man også godt lige vil se hvad man spiser….

   KH Louise

 • Reply
  Heidi
  19. september 2018 at 15:27

  TAK for det her indlæg! Er du klar over, hvor længe jeg har gået og tænkt – duer det – duer det ikke… Har haft lampen i et par år, og har brugt den over sofabordet – men NU ryger den over spisebordet gør den! Det ser SÅ hyggeligt ud hos dig 🙂 Lige det input, jeg manglede!

  • Reply
   Mortilmernee
   19. september 2018 at 20:37

   fedt, hvor dejligt at høre 🙂 tag mig endelig instagram så jeg kan se når du får den hængt op 🙂

 • Reply
  Helle
  23. september 2019 at 12:13

  Kan se på IG at du ikke længere har din Globe over jeres spisebord + den hvide paddehatteglaslampe i vinduet. . . Har netop foræret min søn den smukke Globe, men ham og kæresten synes også, at dens lys er lige i underkanten over deres spisebord, så egentlig stødte jeg på din blog, fordi jeg googled noget om lys fra Globen. Super smagfuldt hjem du har??
  Hej fra Helle.

  • Reply
   Mortilmernee
   25. september 2019 at 13:30

   Tusind tak for de søde ord…. Men nej, den giver ikke verdens bedste lys, jeg tænker med tiden de måske får lyst til at placere den et sted hvor man søger mere hygge belysning. Vi kom i hvert fald til at savne noget bedre lys over vores mad 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar