boligindretning Hjem Inspiration kunst Malede vægge mortilmernee.dk steder jeg anbefaler

Hvor køber jeg min kunst…..?

24. oktober 2018

Billedvæggen, som jeg har et lidt ambivalent forhold til…. Den fylder meget…. Både i rummet og i mit hoved. Men samtidig, så skaber den ro på de andre vægge, og min kunst er mere eller mindre, samlet et sted. Det fungerer lige i øjeblikket, men jeg ved sørme ikke rigtig hvor længe.

Men om jeg elsker eller hader den, så er nogle af de spørgsmål jeg får aller mest, nemlig, hvor alle billederne er fra.?

Så jeg tænkte, at jeg i dagens indlæg, ville gennemgå både billedvæggen, kunst hos Neel og hos Merle, og linke til hvor de fleste er fundet.

Men lad mig starte med billedvæggen :

Øverst til højre er et gammel billede af Notre Dame fra Paris, billedet er fundet i genbrugen for mange år siden, jeg holder meget af det, fordi det minder mig om vores bryllupsrejse til Paris, jeg købte den for så mange år siden, og derfor har det altid en plads et eller andet sted i vores hjem.

Øverst til venstre findes et maleri af Albert Bertelsen. Billedet har jeg arvet fra min mormor da hun desværre gik bort sidste år. Billedet skaber gode minder for mig, både fordi min mormor og morfar var meget glade for Albert Bertelsen, en lokal kunstner fra Vejle, og fordi den fine kat på billedet, ret godt symboliserer vores hjem, som er et hjem med kat, en kat som vi alle elsker højt.

Under Albert Bertelsen findes et foto af Merle, billedet er taget af Celine Hallas, da pigerne i starten af året blev brugt til at shoot i hendes hjem. Billedet er kunstnerisk, fint og anderledes end dem jeg selv tager af dem, derfor har det fået en plads her på væggen. Rammen er et loppefund, som jeg har malet rødt.

Billedet under Merle og billedet under Notre Dame er begge fra Bendtsens. Billederne ligger i en lidt dyrere ende, det er nogle af dem jeg har sparet sammen til af to omgange. Så det er også nogle af dem, som jeg i særlig grad har overvejet meget. Når man betaler lidt mere for billederne, så skal de også gerne kunne hænge fremme i meget lang tid. Men min mavefornemmelse er virkelig go når jeg køber hos Kristine, da hendes sans for kunst er ganske unik.

Følgende tekst er fra hjemmesiden, og udtrykker ret godt, hvorfor og hvordan hendes æstetiske syn på kunst er opstået. Og den fine historie bag litografiske plakater i hendes univers.

“Da min far, kunstmaleren Folmer Bendtsen, døde i 1993 fandt jeg i hans gemmer en smuk, gammel litografisk plakat fra 1954. Plakaten var fremstillet i forbindelse med en kunstudstilling på Charlottenborg og både motiv og tekst var tegnet og udført af ham selv i samarbejde med et litografisk værksted.
Fundet af plakaten, vakte for alvor min interesse for litografiske udstillingsplakater.
Tidligere var disse plakater ikke så ualmindelige og indtil omkring 1970’erne var trykning (offset) en relativ dyr proces og gengivelsen af værkerne var sjældent af særlig god kvalitet.
Kunstnerne valgte derfor ofte selv, at tegne plakaterne til deres udstillinger i det værksted, hvor de havde deres gang i forbindelse med fremstillingen af litografier. Resultatet blev smukkere og de endnu ukendte, og ofte temmelig fattige, kunstnere kunne på den måde holde deres udgifter nede i forbindelse med en udstilling.
For mange kunstnere er den litografiske plakat også i dag, et udtryk for god kunstnerisk kvalitet.”

Den lille bitte ramme med en blomst i, er et levn fra min franske periode, den er derfor et gammelt fund, fra en af de steder jeg handlede den gang. Muligvis fra Ezpace, som jeg stadig holder meget af i forhold til fx cafe au lait skåle og gammelt julepynt.

Den sidste er fra en anden af mine favoritter, nemlig vintage_cph på instagram. Jeg har før omtalt dem på bloggen både HER og HER.

På de nederste billeder i indlægget finder I også lidt billeder fra bla. Neels værelse og Merles værelse, alle billederne her er også fundet hos Vintage_cph og hos deres lillesøster side til børneuniverset, nemlig Vintagecph_kids.

De to piger bag Vintage_cph har virkelig fået skabt et fedt univers, med en tilgang til kunst, som skiller sig ud fra mange andre. De er unikke til at finde noget anderledes, og til priser, hvor vi alle kan være med. Jeg liker stort set alle deres billeder, fordi jeg bare elsker at se noget nyt fra dem… Og de er også med til at genfinde min trang til forandring, fordi jeg har lyst til at købe nærmest alt hvad de finder….

Som altid er jeg også nødt til at nævne General Store på Østerbro, som har et lidt mindre, omend vidunderlig udvalg at indrammet kunst. Og er man ikke lige på jagt efter kunst, så sværger jeg næsten, at du ikke kan gå ud fra butikken, uden en skål eller en kop. Jeg skal selv til København i næste uge, og jeg skal tilbringe dagen bla i Sarahs selvskab, hvilket jeg glæder mig ustyrligt til…. Hun er blandt en af de absolut mest inspirerende kvinder på Instagram, så alene hendes profil, er med til at skabe ret go inspiration også.

Jeg håber I kan bruge dagens indlæg til inspiration, både til billedvægge samt til steder at finde kunsten. Og så vil jeg ellers bare ønske jer en skøn onsdag aften.

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar