Hjem Malede vægge

Gammel dame i nye “klær”….

9. april 2020

Annonce for Sto

Vores smukke gamle dame fra 40’erne har længe set lidt slidt ud…. Da vi overtog huset for 14 år siden havde de tidligere ejere netop vandskurret det, med henblik på at male det – de var bare ikke nået der til. I sin oprindelige tid er huset muret i røde mursten, og de stod ikke til at redde. Vi er vilde med huset fra den tid, og derfor valgte vi at køre huset tilbage til sin oprindelige stil, vi lagde nyt tag, afvalmede gavlene og malede det hvidt. Så Så smukt det blev, og vi er så stolte og glade for vores lille hus.

Den murer som i sin tid lavede vores hus (han er desværre død nu), men han var ven med vores gamle nabo (der heller ikke bor her mere). Den gamle murer var den gang kommet på plejehjem, men vores nabo fortalte ham om hvad vi gjorde ved huset, og det havde rørt ham så meget, at vi lavede så fin en renovering af hans værk. Det gjorde mig så glad, at han på sine gamle dage, kunne se nyt liv i et hans første murede “værker”.

Men nu er der gået 12 år siden vi sidst har malet det, og det er i hvert fald 4 år siden det rigtigt begyndte at trænge igen…. Men kender I det ikke, det er en af de der processer, man godt kan finde en overspringshandling for, det er sgu ærligt en ret hård proces. Og det er først når man sådan er på den anden side, at det gir mening, og viser sig alt arbejdet værd.

Når man har prøvet det før, så var det derfor også vigtigt for os, når vi nu skulle igang igen, at vælge de helt rigtige materialer, så vi kan vente så mange år som muligt, med at gøre det igen. Produktet skal simpelthen være i orden, og værne både om huset og naturen.

Sto Danmark har “Omsorgsfuldt byggeri” som motto. Dette fordi det er vigtig for dem at være en aktiv medspiller i det samfund de er en del af. Sto’s kerneværdier består af 4 elementer, Natur og Miljø, Økonomi, Social bæredygtighed og Velfærd. De leverer systemer og produkter af høj kvalitet og har gode tekniske løsninger, samt overflader der giver mange designmuligheder både når det gælder facade, gulv og interiør.

Facademalingen StoColor Lotusan har en høj kvalitet. Den er lavet med en særlig mikrostruktur, som holder alger og snavs ude samtidigt med, at malingen er meget diffusionsåben. Det vil sige snavset løber væk med regnen. Den er ekstremt vandafvisende, således den beskytter facaden mod hårdt vejr. Du kan læse mere om StoColor Lotusan her.

Vi kan se på vores hus, at vind og vejr, alger og tiden har været hård ved det. Der er afskallet maling mange steder, den gamle facade slår revner. Kort sagt, det trængte virkelig. Og det kan ses på de følgende billeder.

Fronten af huset, altså det første man møder når man kommer til os.
Også her ses vores gamle dame meget slidt…
Tidligere forsøg på at reparere, men så kom vi bare ikke længere
Alger rundt langs vinduerne på vinterhaven
Alger og snavs på den side hvor solen står mindst
Huset fra haven…. Set før vi gik igang med Sto facademalingen

Men inden man går igang med at påføre den nye facemaling, så er der naturligvis lige et par processer. Først skal hele huset vaskes ned i algefjerner, dette kan gøres med en højtryksrenser. Det er vigtigt at fjerne så meget som muligt, således det ikke sidder og arbejder bag ved malingen. Efterfølgende skal alle de afskallede steder pudses op igen. Det kan man gøre fx med hvid vandskurringsmørtel. Det gir naturligvis mest mening for os, nu hvor huset skal males hvidt.

Når man er færdig med nedrensning, reperation og ny pudsning, så er huset klar til facadebehandlingen. Der er to steps i den her proces.

Det første man skal, er at påføre primer StoPrim Plex. I mit sprog, også kaldet grunder. Det er simpelthen den der gør, at malingen samarbejder bedst muligt med huset. Den påføres på hele huset, og tørrer i 24 timer, før huset er klar til selve facemalingen.

StoColor Lotusan er nu klar til at blive påført. Men lad mig kort fortælle hvorfra Lotusan beskrivelsen kommer, det er nemlig den såkaldte Lotus-Effekt, som Sto er så stolte af, og det med rette. Det er nemlig den der giver den særlige mikrostrukturerede og vandafvisende overflade. De fleste smudspartikler sætter sig ikke engang fast på facadeoverfladen, eller skylles helt enkelt af næste gang det regner. Risikoen for at alge- og skimmelsporer sætter sig fast reduceres dermed betragteligt. Resultatet er en ren og tør facade, som beholder sit smukke udseende i meget længere tid.

Hvis du forestiller dig et Lotus blad, hvor der ligger sig regndråber på, det er præcis sådan huset vil reagerer fremover.

Til vores sokkel bruges den maling der hedder StoCryl V100. Og så har vi også træ nogle enkelte steder på huset, som får en helt særlig udgave til træet, og det er den samme vi også har givet på carporten, der ligeledes er blevet renset ned, og malet op igen.

Både Primer og facemaling skal påføres når solen ikke skinner direkte på, Jesper arbejder derfor altid på skyggesiden
Sto materialerne klar til brug.
Kanterne får første omgang af facademalingen
Forsiden af huset, inden maling

Der er ca. 24 timers tørretid mellem grunder-og maleprocessen, og nu var vi ualmindelig heldige med vejret i denne smukke påske, så det tog derfor kun 5 dage fra start til slut. Nedrensning, oppudsning, Primer og facademaling. Og nu står vores smukke hus, fuldstændig funklende og ny malet. Ikke et øje tørt, og det er helt ærligt, jeg er faktisk rørt over, hvor fint vores hus er blevet. Og jeg har det helt dårligt med, at vi lod vente så længe på den her proces. Vores hjem er vores hjerte, det er her vi opholder os aller mest, og vi elsker elsker vores fine lille muremester villa. Så hvorfor vi ikke værnede noget bedre om det, det ved jeg ikke…. Men nu er det gjort, nu er det klar til masser af nye år i vind og vejr, og det står flottere end nogensinde før.

Men inden i scroller helt ned, og ser det færdige resultat, så vil jeg meget gerne dele en rabatkode til jer, hvis I nu også har et hus, der trænger til at få frisket facaden op. Vejret er perfekt lige nu, og måske er I også i den situtation, at I har fået nogle ekstra dage til rådighed, til netop sådan en proces.

Tilbuddet gælder for facademalingen StoColor Lotusan, og der gives 15% rabat (99kr/l), dog skal siges at der kan blive tillagt et toningstillæg ved andre farve end hvid. Leveringstiden på hvis maling er 2 dage, hvor der også ved farve, kan være lidt længere leveringstid. Der gives også 15% på grunderen StoPrim Plex (30 kr/l). Og der er fri fragt ved min. køb af 4 spande.

Altså, der gives 15% på hvid facademaling og primer (StoColor Lotusan og StoPrim Plex) samt fri levering ved køb af mere end 4 spande.

Rabatten gives ved at henvende sig til kundekontakt@sto.com og nævne rabatkoden “InstaAspril”. Du kan læse mere om tilbudet her.

En go ide er også at bestille tilvalgspakken med alt malerudstyr som koster 565 kr.

Så kære jer, jeg ved godt det er lidt af en proces der måske venter, men tro mig, det er virkelig hele arbejdet værd…. Og ved valg af de rette materialer, så kan man altså glæde sig over, at der går rigtig lang tid, før det er nødvendigt igen.

Og nu må I se huset 🙂

Forsiden af huset, det der vender ud mod vejen, altså det der nu møder os hver dag når vi kommer hjem
Vinterhaven, vores soveværelse, åååhhh så smukt
Se nu bare her…. Hvordan alt står flot og nymalet
Huset set fra haven….. (vi glemmer alt om hvor slidt terrassen er i dette øjeblik)
Nedgang til kælderen
 • Reply
  Venterpaavinblog
  10. april 2020 at 19:20

  Hold op, det er blevet flot!
  Jeg købte en velholdt og smuk gammel murmestervilla her i februar, og selv hvide, det stadig er flot, er der lidt revner og krakeleringer, så om et år eller to, tror jeg vi gerne vil give det en omgang. Må man være så fræk at høre, hvad hele fornøjelsen ville koste for Jer? Vi har 154 kvm fordelt på 3 etager og har simpelthen ingen idé om, hvad vi skal spare op for at kunne give det hele en omgang.
  Det ser hvertfald så(!) fint ud, med Jeres opdaterede look der – kan godt forstå, du er rigtig glad for det!

  – A

  • Reply
   Mernee
   11. april 2020 at 11:38

   Kære Jer

   Tusind tak, vi er også enormt glade for resultatet, som selvsagt var en hård proces, omend det hele værd.

   Mit bedste forslag til dig er at sende en mail til Sto på kundekontakt@sto.com og beskrive kvm og hvilken maling I skal bruge, så kan de meget bedre fortælle om hvilken pris det vil blive for jer. Tilbuddet gælder hele april ud, så måske det var det værd, at bestille det netop nu 🙂 Kvaliteten er i top på det her produkt, så det er virkelig pengene værd 🙂

   Go påske

   KH Louise

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar