forandringer Hjem

Hassel farvede gulve…

19. august 2020

Okay, nu kan jeg vidst heller ikke trække den længere, og jeg har glædet mig som et lille barn, til både at se resultatet, og til at dele det med jer. Vores afhøvlede gulve har fået sin farve 🙂

Det har været ubeskriveligt nervepirrende at beslutte den farve til gulvene. Det er virkelig mange kvm af vores lille hus, som nu har fået et helt helt andet udtryk.

Det er ikke færdigt endnu, men farven, den ændrer sig ikke betydeligt her fra. Stue, køkken og spisestue fik olien igår aftes, og her til aften, skal det så have første lag lak, vi har valgt en mat lak, da vi godt kan li der ikke som sådan er genskind i et trægulv. Når lakken er tørret skal gulvene slibes igen, bare lige for at fjerne de små stykker træ der måtte ha rejst sig under olien. Når det er slebet, får det endnu et lag lak, og når først det er tørret, så kan vi begynde at sætte nogle af vores møbler retur.

Så ikke nok med, at det er en vild proces sådan rent fysisk, den er også utrolig lang. Jeg har nu opholdt mig i soveværelset en lille uge efterhånden, før det, kun på en sofa i stuen, og det er da ved at være en smule træls, at have så få kvm at arbejde på. Man blir sgu også lidt træt, når man har en seng til rådighed 24/7… ha ha….

Men sådan er det bare, og vi vidste det…..

Gangen er ikke olieret endnu, det gør vi først, når vi kan bo på i de andre to rum sådan rigtig igen….

Men altså, lad mig nu vise jer vores tomme stuer og det rå køkken, det er præcis sådan her ser ud lige nu, men nok også nu, hvor gulvene sådan for alvor kan ses 🙂

Farven hedder Hassel, og minder som alle de andre, OVERHOVEDET ikke om den farve den har i farvekortet fra Jotun. Og derfor, hvis I nogensinde kaster jer over sådan en proces, lov mig at I laver farveprøver på jeres gulv, så I kan se hvordan lige præcise jeres gulv tager imod olien.

Vores gulv er det oprindelige gulv fra 1946. Det er et gammelt gulv, og derfor reagerer det også anderledes end et nyt gulv vil gøre. Min frygt var, at det ville blive meget rødligt. Og Hassel var den, hvor vi synes farven reagerede aller flottest på vores gulve. Men igen, det er meget forskelligt fra bræt til bræt hvordan det har taget imod. Der opstår på den måde et virkelig fint farvespil når man kigger på det som helhed, og nogle af brædderne har faktisk det røde skær over sig. Men står man og kigger en vej, er det næsten helt gråligt, kigger man en anden vej syner det anderledes. Kigger man lige ned, er det noget helt 3. Det er det et trægulv kan, det skaber så meget liv, og det er det vi ønskede os at bringe frem i vores hus. Og at det har en snert af det røde, det er helt okay, for det har et gammelt gulv ofte. Bare det ikke blev FOR rødt, og det synes vi ikke det blev.

Billederne herunder viser også meget tydeligt, hvor forskelligt det ser ud alt efter hvilken vinkel man ser det i.

Det er en kæmpe forandring, og det er klart noget vi skal vænne os til, for det tager noget af alt det lys, som vi er så vandt til at få ind. Flere gange idag, har jeg taget mig selv i at tro, at jeg havde trukket gardiner for i stuen. Men nej, det er gulvene, der skaber et helt nyt udtryk. Når først vores møbler kommer ind, så vil det selvfølgelig skabe mere lys, med sine lyse overflader, særligt spisebordet, som er ‘en stor råhvid flade, der er også hvidt i det nye køkken, så det vil give noget andet lys, som vi ikke har nu…..

Men her er det…..Jeg glæder mig meget til at høre hvad I synes.

 • Reply
  Trine Sander
  19. august 2020 at 21:18

  Det er virkelig flot Louise ??

  • Reply
   Mernee
   19. august 2020 at 21:43

   Tusind tak Trine, kæmpe forandring, men som vi er ret begejstrede for 🙂

 • Reply
  Venterpaavinblog
  19. august 2020 at 21:33

  Det er da bare SÅ flot!

  • Reply
   Mernee
   19. august 2020 at 21:42

   Tusind tak, vi er også selv ret vilde med det 🙂

 • Reply
  Maja
  19. august 2020 at 22:53

  Mørkere!! Jeg ville godt turde ??

  • Reply
   Mernee
   20. august 2020 at 8:35

   Hej Maja

   Jeg håber du kigger forbi til kaffe en dag, så kan du se hvor mega småt her er, det har virkelig taget meget lys allerede, så det tør vi nok ikke helt, men lige nu er jeg mega spændt på at se vores møbler i samspil med det 🙂

 • Reply
  Maj-Britt
  20. august 2020 at 10:00

  Det ser da megaflott ut! Gleder meg til å se når dere får inn lys og møbler.

  • Reply
   Mernee
   21. august 2020 at 19:12

   Tusind tak Maj-Britt

   Det glæder jeg mig også helt vildt til 🙂

 • Reply
  Cathrine
  20. august 2020 at 16:17

  Synes det giver noget mere varme til rummene, end de malede gulve gjorde, det klæder dem rigtig godt. Spændende at se med møblerne, hvordan det endelig udtryk bliver.

  • Reply
   Mernee
   21. august 2020 at 19:11

   Kære Cathrine

   Det er jeg simpelthen også så spændt på at se, det hele har jo foregået inde i mit hoved indtil nu 🙂

 • Reply
  Gitte
  20. august 2020 at 17:06

  Det er simpelthen så flot ? Den mørke farve er elegant og giver giver ro, synes jeg.

  • Reply
   Mernee
   21. august 2020 at 19:11

   tusind tak Gitte, vi synes også det skaber en for for elegance til rummet 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar