familie ferie forandringer Fødselsdag gymnastik haven MIG mortilmernee.dk tanker

Tak, bare TAK…. Og lidt som haveforandringer og sommerferieplaner….

27. juni 2019

Billedet her tog igår, da jeg havde sat det sidste punktum i gårdsdagens indlæg, et indlæg som reaktionsmæssigt har overvældet mig så meget, at jeg igår aftes næsten ikke vidste hvilket ben jeg skulle stå på….

Wauw, bare wauw….. Hvor er jeg helt ekstremt positiv og lykkelig over, den positive tilgang I har haft til indlægget, og for alle de de historier som min indbakke og private beskeder bugner af. Jeg har naturligvis fuld respekt for, at man ikke har lyst til at dele den slags personligheder i kommentar feltet her på bloggen, for det er meget privat, og man SKAL være klar til at dele. Men jeg kan alligevel – hvis nogen skulle være i tvivl – berolige jer med, at vi er virkelig mange her ude, som er midt i, netop har gennemgået, eller for år tilbage har oplevet lignende. Jeg vil sige, det er ikke verdens mest positive statistik, virkelig ikke. Men den der følelse, som mange af jer sidder med, at føle sig flov, fortabt, alene. Det MÅ I SIMPELTHEN ikke, for det viser sig desværre, at det tit er dem som er os aller nærmest, der sårer os aller mest. Og I er IKKE alene.

Det handler selvfølgelig også om, at man er særligt sårbar, ofte ikke har paraderne oppe, når den slags konflikter starter…. For man forventer det simpelthen ikke…… Problemet med det er, at dem som udøver de her forfærdelige ting, de forstår sket ikke, at istedet for at skabe bånd, connection og kærlighed, så skaber de derimod afstand og en meget større styrke og samhørighed mellem de to parter, som de aller helst vil skille ad. Tabet ender med at være deres eget !!!

Men jeg ved, “guderne skal vide”, det er PISSE hårdt at stå i, så hatten af for jer der kæmper…. Jeg tænker på jer hver og en….

Og endnu en gang TAK, bare TAK fordi I har taget så godt imod mit indlæg, delt det på kryds og tværs. Det er jeg dybt berørt over…. Og det gør naturligvis også, at jeg nok hen af vejen, er parat til at åbne endnu mere op….

Billedet viser et ansigt, der var glad, omend ængstelig. For det var virkelig nervepirrende, at åbne op – men befriende, at lade orden flyde…. Det gjorde mig godt….. Og jeg havde tydeligvis slet ikke behøvet at være nervøs.

Lille øjeblik, i solen, med kage…..

Og nu til noget lidt andet….. Eller virkelig andet…. nemlig vores have. På instagram har i ugens løb skrevet lidt om de forandringer vi havde gang i, at vi ville flytte nogle kasser, nedlægge et hegn, åbne mere op, så hele haven igen hang lidt mere sammen.

Ideen opstod på baggrund af, at Jesper var en “smule” træt af, at slå græs i en todelt have, det tager virkelig lang tid, når man sådan skal dele op…. Og derfor i søndags, og funderede jeg over, om vi kunne løse det på en eller anden vis.

Vores højbede har jeg ikke haft så go succes med sidste år, så jeg vidste, at der i år skulle nyt jord til. Og når de nu alligevel næsten skulle tømmes, så kunne man måske flytte dem.

Så det gjorde vi. De blev flyttet over langs det store hegn ind til naboen, det lille og meget skrøbelige pilehegn blev fjernet, og pludselig, var der bare en helt anden sammenhæng i haven. Vores bede er vi ret meget bag ud med, tiden har simpelthen ikke helt været der endnu, så de ligner lidt et vildnis, på den ufede måde, men jeg skal nok få dem gjort fine igen, så det ser pænt ud i den side, som nu er meget mere synlig. Men det er så fedt med den åbning til haven, specielt når vi nu bruger haven SÅ meget.

Med den store åbenhed, kunne vi også se, at vi havde mulighed for at optimere pigernes airtrack. Måske kan I huske, at vi i foråret sidste år købte – hvad vi den gang ikke helt vidst om det blev en succes – en airtrack til pigerne. At det skulle vise sig at være så stor et succes, det havde jeg aldrig gættet, men hold nu op hvor bliver den brugt.

Hurtigt købte vi faktisk en mere, da deres spring evner blev bedre. Men grundet havens lille bitte kvm, ja så var vi faktisk ret begrænset af, hvor lang den kunne blive….

I år er deres kundskaber indenfor spring yderligere optimeret, og hvor mange mennesker bruger penge på heste, motorcross eller hvad deres børn nu bruger deres fritid på, så valgte vi simpelthen, at invester i endnu en airtrack.

Så nu har vi faktisk en bane, på sammenlagt 15 meter i haven, hvilket er helt helt fantastisk….. Og til stor succes for børnene og deres veninder.

Ugen her, den har pt bragt på mange skønne varme stunder, og så kan den faktisk også bruges som vand glide bane, til stor succes for store og små…. Jeg forudser i hvert fald en sommer, der ligner ret meget de nedenstående billeder, og jeg vil elske hvert sekund.

Vores Airtrackes er købt hos Funtrax, som har et absolut optimalt udvalg hvis man er på udkig efter den slags, og I skriver endelig bare, hvis I har spørgsmål til dem. Jeg får tit henvendelser fra jer, på hvor gode de, hvor lange de er, og om de er pengene værd…..

Vi har nu 2 på 6 meter i længden, 180 cm i bredden og 15 cm i højden. Og så har vi en lidt mindre på 3 meter i længden, 150 cm i bredden og 15 cm i højden. Og JA, de ER dyre, meget dyre….. Men hvis man har holdt bare lidt øje med dem på fx dba, så vil man opdage, at de nærmest aldrig er til salg, og hvis de er, så ryger de lynhurtigt, så vi er af den overbevisning, at vi har pengene ok hjemme på dem, til den dag, hvor gymnastikken ikke fylder så meget mere. For pt, der må vi bare konstatere, at de har været hver en krone værd, for de bliver brugt virkelig virkelig meget i den sæson, hvor haven naturligvis tillader det. I julen havde vi endda den lille liggende nede i kælderen, så de kunne lave lidt der også.

Det brune græs er noget vi har flyttet, og som derfor liiige skal komme sig, men det skal nok blive godt.
Tøserne, og nogle af deres veninder på bane og i vand…
Skoletaskerne nåede ikke længere….. For der skulle leges.

Imorgen kl. 14.00, henter vi pigerne, og de tjekker ind i sommerferien, jeg glæder mig, virkelig meget, til at få dem hjem, og få lidt ro på…. Denne sommer bliver dog en anelse atypisk, i forhold til ferie.

Hvert 4. år, har de to hold som Neel og Merle går på, nemlig en gymnastik tur til Bürstadt. Gymnastica- Bürstadt hedder det, og er noget som foregår hvert år, men altså her i byen, deltager man kun hvert 4. år, da det ligger midt i sommerferien, og naturligvis også har mange omkostninger for foreningen af deltage i.

Men det er altså i år, at de deltager, så i uge 29, drøner vi alle mod Tyskland, og lader ugen være i gymnastikkens tegn. Det er ikke som sådan et arrangement hvor forældrene deltage, men da Jesper er hjælpetræner på det ene hold, og vi skal fortsætte videre på ferie bagefter, så har vi altså booket et lille hotelværelse til mig der nede også.

Og for at det ikke skal være løgn, så har Merle faktisk også gymnastik Camp på Flemming Efterskole i næste uge, som foregår onsdag til fredag. Hvis man har gymnastisk børn, så tjek det ud, det er virkelig fedt for dem at deltage i, og det giver en lille fin forsmag på, hvordan efterskolelivet kan være….. Campen i næste uge er udsolgt, men de har altså en igen i uge 31, den kan man tilmelde sig lige HER.

Så hvor vi normalt trækker stikket fra det hele, undtagen hjemmeøvelser, i godt 6 uger, så er denne ferie, som I kan læse, lidt mere atypisk. Men pigerne ELSKER det, og det er naturligvis også kun derfor, at vi selv ofrer så utrolig meget tid – og penge, på deres sport. Men nogen gange tænker jeg, hvad i alverden vi brugte fritiden på før….. Det var nok den gang vores bede stod fuldstændig ukrudtsfri og gulvene altid var støvsuget….. ha ha

Efter Bürstadt kører vi til Paris, hvor vi som bekendt, skal fejre min fødselsdag, det bliver i disse dage jeg runder de 40, og jeg glæder mig meget til det. Jeg glæder mig til Paris, til ferie, til at trække stikket lidt og bare at nyde den franske fine kultur.

Hvis I nåede helt her ned, og har lyst til at dele, så vil jeg da rigtig gerne høre, hvad jeres sommerferie skal bruges på? Det er altid fedt med inspiration til hvad man bruger sommeren på.

Må I alle få den aller dejligste aften.

Fra vores sidste tur til Paris, for 3 år siden…. Se de to små trunter…. SUK
 • Reply
  Ida bjørn
  27. juni 2019 at 19:55

  Rigtig god ferie.
  Det blir dejlig varmt dernede. Jeg vil lige forslå at i prøver morgenmads caféen Frenchie, den er ret så god?

  • Reply
   Mortilmernee
   29. juni 2019 at 15:17

   Ja jeg kan godt se der ser dejlig varmt ud der nede lige nu, men man ved jo aldrig hvordan det ser ud om 3 uger hvor vi først kommer. Spændende med den restaurant, har du en adresse, et link eller noget til den?

 • Reply
  Maiken
  27. juni 2019 at 21:27

  Vi skal også til Paris. Vi har 4 overnatninger i Serri, og 5 i Mont matre. Det er vores første tur til Paris. Lige inden skal vi på en fed uges familie højskole på Castberggård, urlev, sammen med andre familier lignende vores. Vi er døve forældre.

  • Reply
   Mortilmernee
   29. juni 2019 at 15:18

   Ejjj hvor lækkert, så glæder I jer nok fuldstændig lige så meget som os 🙂 Smuk sommer til jer

 • Reply
  Maria Holst
  27. juni 2019 at 21:55

  Den kjole øverst i indlægget…suk. Den er skøn. Hvor får man fat på den?

  • Reply
   Mortilmernee
   29. juni 2019 at 15:18

   Det er en buksedragt fra zara, den er online og findes i mange farver :-9

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar