familie Fødselsdag Mine piger Neel tanker

Neel 9 år :-)

6. januar 2020

Smilet siger mere end ord, og da Jesper skrev hendes fødsesldagskort, løb tårene ned af mine kinder.

Hende her, mit yngste barn, er slet ikke nogen lille pige mere, hun er den ældste i sin klasse og den yngste på hendes gymnastik hold. Hun navigerer rundt imellem mange alderstrin på daglig basis, og vi kan virkelig mærke, hvor meget hun har flyttet sig det sidste år.

Hun er bom stærk, hun er smuk, hun er sin egen, hun er skrøbelig, hun er en fighter, hun er skarp og hun er 1000 andre ting.

Jeg ved ikke helt, hvordan det er lykkedes os, at skabe 2 så helt fantastiske unge damer. Jeg er simpelthen bare så pave stolt over dem, at det egentlig er svært at sætte ord på.

Idag kl. 10.35, var det 9 år siden Neel kom til verden, vi havde spist noget uhørt stærkt mad om aftenen, og da mine forældre blev ringet efter kl. 2 om natten, havde de nær vendt om igen pga stanken i huset. Men det havde sat gang i min krop, og præcis som Merle, kom hun 2 dage før termin.

Tiden smuldrer på magisk vis mellem mine hænder som kviksand. Facebook der konstant minder ‘en om stunder der går år tilbage, et hurtigt stik i hjertet, et lille klik på hjertet, og vupti er man igen videre ned igennem sin “væg”. Jo ældre pigerne bliver, jo hurtigere går tiden. Man mærker det ikke sådan i hverdagen, men jeg tænker bare ofte vupti, så er det jul, vupti så er det sommer og vupti så fejrer vi endnu et år.

Vi øver os i at stoppe op, og være i øjeblikket, og vi har i den grad set ind på, hvordan vi gerne vil forme vores næste mange år, hvad vi gerne vil opnå, mens vi stadig har børnene hjemme, og har børn der stadig ønsker at være sammen med mor og far. For nu, hvor de er 9 og 11, så ved vi godt, at vi måske allerede er over halvvejs med den ene….. GISP…. den tanke rummer jeg slet slet ikke….

Neel har også haft sine ting, hun har været igennem noget tidlig pubertet, hun har haft en periode med briller, og hun har taget det hele i stiv arm….

Hun er også en pige, der har brug for meget nærvær, hun ELSKER at kramme, og gerne længe, hun vil gerne sidde helt sammen i sofaen og faktisk gerne bare være tæt. Jeg elsker, når vi går ture sammen, er på ferie eller bare skal handle, hvordan hendes lille hånd, stadig finder min, fordi hun bare gerne vil….

På sådan en dag, er man bare en smule mere sårbar i hjertet, af stolthed, af kærlighed, at tanker om tiden der allerede er forbi men også over alt det som ligger foran….

Tak fordi du blev lige præcis vores.

Og slutteligt, vil jeg bare vise et par billeder fra dagen igår, hvor vi fejrede hende med familien, og svare på et par spørgsmål, vedr både lagkage, balloner og flag, som I har spurgt til på Instagram.

Vanen tro, havde vi også 2 flotte flagkanoner, som jeg altid finder i Søstrene Grene.

Ballonerne er fra Confetti by Panduro, og de er sat meget ned lige nu, og flagranken er fra Langkilde og Søn. Jeg har 4 sammenhængende, og vi bruger dem også rundt om juletræet i december.

Lagkagen er så lækker, og så nem. Jeg har lavet den hvert eneste år, på begge pigernes fødselsdage, fordi det er den de bestiller, og sådan det skal være.

Jeg køber blot helt alm. lagkagebunde, pisker 1/2 liter fløde, og blander det sammen med et glas hindbærsyltetøj.

Så laver jeg et lag med hindbærskum og bananer, et lag med hindbærskum og jorbær, kommer hindbærskum på toppen og pynter med en masse bær

VOILA….. jeg lover den er go…..

Det smukke fødselsdagstog er fra Konge Sløjd, og det findes i flere fantastiske varianter
Fra imorges, inden skoletid 🙂
 • Reply
  Katrinemarie@hotmail.com
  6. januar 2020 at 21:24

  Smuk og dejlig ser hun ud 🙂 har du selv bundet de fire flagranker sammen?

  • Reply
   Mortilmernee
   9. januar 2020 at 13:23

   tusind tusind tak, og ja det har jeg 🙂

 • Reply
  Tine
  6. januar 2020 at 22:23

  Uha der fik jeg lige lidt vand i øjnene….dit indlæg svulmer af kærlighed og jeg mærker lige stikket i mit eget hjerte over tiden der svandt med mine… de er kun til låns men hvilken gave de dog er ❤️ Stort tillykke til din lille skrubbe ?knus T

  • Reply
   Mortilmernee
   9. januar 2020 at 13:23

   Åh tak søde, ja tiden flyver så rasende stærkt, man skal virkelig prøve at nyde det mens man er i det, men det er pokkers svært når hverdagen bare ræser der ud af.

 • Reply
  Trine
  10. januar 2020 at 15:45

  Jeg skal prøve at lave lagkagen i morgen til min søns 2 års fødselsdag?
  Lavede du den lang tid i forvejen eller lige inden den skal serveres?
  Og er der to lag skum i hver del med frugt? Overnight under?
  Beklager jeg skal altid have præcise instrukser?

  • Reply
   Mortilmernee
   12. januar 2020 at 16:27

   Jeg laver den gerne nogle timer før, så den når at sætte sig lidt, men den smager også stadig fortræffeligt dagen efter. Og ja, der er et lille lag hvor jeg ligger frugten på, og så et lag oven på frugten, så man kan godt sige, at der er to lag imellem hvert lag.

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar