Inspiration min uforbeholdne mening Seriekærlighed

Det ser jeg…. Hvad ser du??

21. januar 2020

Jeg tror ikke det er gået nogens næse forbi, at jeg er meget meget glad for serier, siden de kom frem, har jeg ikke været så go til at kaste mig ud i bøger mere, lydbøger øver jeg mig stadig i, men det der med at kaste mig over en bog – som ikke indeholder inspiration til indretning – det er jeg bare ikke så go til.

Men vi er jo forskellige som mennesker, jeg havde en snak med en veninde på at gå tur i weekenden, hvordan nogen bare elsker brætspil, og hvor meget både hende og jeg IKKE elsker brætspil. Det er nemlig så forskelligt, hvordan man prioritere sin “JEG” tid. Og hos mig, er det bedste jeg ved, at trække mig ind i en verden af serier, den der følelse af at tjekke lidt ud af sit eget univers, og lade sig forsvinde ind i det andet.

Jeg kobler fuldstændig fra på den måde, det her, i serierne univers, at jeg virkelig slapper af. Nogen gange, kan jeg da godt savne bøgernes univers, hvordan rum, mennekser, landskaber, alt danner sig som billeder inde i hovedet. Og særligt på ferie, finder jeg stadig ind til min kærlighed til bøgerne…. Men her hjemme, der er det næsten altid serierne der vinder.

Jeg har det også sådan, når jeg ser noget i lang tid, altså hvor der fx er mindst 2 sæsoner til en start, så begynder jeg helt at tænkte i den måde der tales på. Da jeg så Papirhuset på Netflix, gik jeg konstant og “talte” spansk og sang Bella Ciao, og når jeg ser noget Norsk, går jeg sådan og tænker i norske sætninger – den lidt syngende accent som de har. Og sådan kunne jeg blive ved.

Med andre ord, så bliver jeg simpelthen draget ind i de her universer, jeg slapper fuldstændig af, og jeg elsker elsker det….

Men, når man så elsker det så højt, så går man også hurtigt kold i, hvad man skal se, når noget man er helt forsvundet i, er slut. FX har jeg lige afsluttet BOSCH på Viaplay, og i weekenden så vi den nye dokumentar på Netflix om ham den amerikanske fodboldspiller, der på trods af den vildeste fremtid der lå foran ham, simpelthen ødelagde alt for sig selv, og endte med at begå selvmord i fængslet. Vi har også set “don’t f**k with cats på netflix, pisse spændende, men alligevel meget ubehagelig, særligt når man er så glad for katte som mig.

Det var et sidespring.

Anyway, jeg vil lige prøve nævne, hvad jeg sådan har set på det sidste, og så ville jeg elske, hvis I gad komme med nogle bud på, hvad I har set, så kunne det jo være, at der var noget nyt for mig at kaste mig over, indtil der kommer ny sæson af dem jeg allerede er dybt forankret i.

På NETFLIX ANBEFALER JEG.

QUICKSAND

SPINNING OUT

BLACKLIST

THE SINNER

YOU

BLACK MIRROR

MESSIAH

THE CROWN

WHEN THEY SEE US

SUITS

MINDHUNTER

HAUNTING

MAKING A MURDERER

MARCELLA

PAPIRHUSET

DESIGNATED SURVIVOR

HOMELAND

BODYGUARD

HJEM TIL JUL

HOUSE OF CARDS

SEVEN SECONDS

PÅ HBO ANBEFALER JEG

THE OUTSIDER – ER JEG LIGE BEGYNDT PÅ. MEGA GO

RAY DONOVAN

THE HOUSE OF GETTY

MANIFEST – KUN FORDI VI MANGLER NOGET AT SOVE TIL

THE WALKING DEAD – MIN AL TIME FAVORIT

HANDMAIDS TALE

BILLIONS

SUCCESSION

SHARP OBJECTS

BIG LITTLE LIES

THE AFFAIR

THE LEFTOVERS

GAME OF THRONES

CHERNOBYL

THE ACT

PÅ APPLE TV ANBEFALER JEG

TRUTH BE TOLD

THE MORNING SHOW

SERVANT

VIAPLAY HAR VI OGSÅ, MEN DER ER DER IKKE SÅ MANGE NYE SYNES JEG

DOG KAN JEG ANBEFALE

ELSK MIG

DET SOM SKJULES I SNEEN

FORHØRET

Jeg er naturligvis også vild med dokumentarer og true crime….

Jeg har også set flere end de ovenstående, men det var lige dem, som min app kunne oplyse mig jeg sådan havde set over nyere tid…. Men kom frisk, jeg ville elske at høre hvad I ser, om I kender til nogle nye der er på vej eller bare et eller andet jeg simpelthen er gået glip af.

Billedet er iøvrigt lånt vielskerserier.dk

 • Reply
  Rikke
  21. januar 2020 at 19:32

  På netflix
  Unbelievable
  Wanderlust

 • Reply
  Celina
  21. januar 2020 at 19:42

  På Viaplay har vi lige slugt Wisting, mega god og spændende norsk krimi.
  Dr har Rebecca Martinssen og det er fire spændende afsnit – de har lagt to afsnit sammen.
  Outlander har jeg været svært glad for også.
  ?

 • Reply
  Marianne
  21. januar 2020 at 20:25

  Du har ihvertfall gått glipp av The Americans på netflix. Gi den litt tid i starten så kommer du til å elske den serien. Dette er en intelligent serie med handling fra den kalde krigen.
  Så er det Outlander, en romantisk serie.
  Så er det en norsk serie som heter Beforeigners den går på HBO

 • Reply
  Tove
  21. januar 2020 at 22:59

  Nettopp sett ferdig sesong 1 av ” a million little things”.. På norsk tv2, så vet ikke i danmark.. Men den kan virkelig anbefales! Hvis du ikke har sett den.., the ozarks på netflix.. ja, det var dem jeg kom på ( som du ikke har nevnt) her og nå..:)

 • Reply
  Christina T
  21. januar 2020 at 23:43

  Jeg kan se at vi har pretty much den samme smag i serier – jeg har ihvertfald set en god del af dem på listen. Jeg må lige tjekke de andre ud!

  Jeg kan selv anbefale The Good Wife, Prison Break, Russian Doll, Unbelievable, 13 reasons why og Shooter på Netflix. Og The Good Fight (spin-off af The good wife), Absentia, Lost og Heder på Viaplay.

 • Reply
  Dorte Lorentzen
  22. januar 2020 at 9:16

  Divorce på HBO

 • Reply
  Venterpaavinblog
  22. januar 2020 at 12:50

  Jeg skal til at i gang med noge truecrime, som min lillesøster har lokket mig ud i. Elsker det på lydbøger/bøger, men er elendig til TV, og går dermed glip af en del. Men kan simpelthen ikke huske titlen på givne serie pt – typisk?!
  Hvad er din favorit i den kategori?

 • Reply
  Sheila Bak
  22. januar 2020 at 18:31

  Jeg har lige set Outlander, den fangede mig fra starten og førte mig ind i lige præcis det univers du beskriver ?
  Skal i gang med Tyve i skoven på Netflix, den har jeg også hørt skulle være god ??

 • Reply
  Karen Byrnak
  22. januar 2020 at 21:26

  Min all time favourite serie er Brothers & Sisters som kom på Viaplay i december. Du kommer til at ønske at du var et medlem af familien Walker. Lutter lækre mennesker og virkelig skønne familie dramaer og dilemmaer. Og så er der 5 sæsoner. Juhuu

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar