haven Hjem

Ny terrasse på vej….

3. maj 2020

Indeholder reklame for Plantorama

Søndagsreflektionen er næsten svær at skrive, da jeg sidder med en del vabler på hænderne, vi havde nemlig fået det fine råd, at kampen mod skvalderkål var rigtig go, hvis man forsøgte at tage dem op mens jorden var våd, da det på den måde er nemmere at få mere af rodnettet op.

Så selvom regnen faldt, gik vi begge hårdt til værks det meste af lørdagen. Jeg måtte dog gi op før Jesper, da jeg simpelthen havde så mange vabler i hænderne, at jeg ikke kunne mere…

Nu står bedene nogenlunde skvalderkåls fri, i hvert fald der hvor stauderne er…. Så nu har vi taget den første kamp i år, nu håber jeg bare stauderne får godt ved, inden de begynder at gro for meget igen….

Men weekenden er også brugt på noget andet, nemlig at rive hele terrassen ned. Det er noget vi har ønsket os længe, men igen en af de projekter, som vi har syltet de seneste par år. Tiden har været knap, hverdagene er normalt tæt pakkede at gymnastik, og den spæde ferie vi har i samlet flok, den har vi ikke ønsket at bruge på terrasse…. Men nu har man jo pludselig oceaner af tid i have og hus, og så skreg det rådne træværk højere end nogensinde før. Særligt også nu, hvor facaden står skarp og nymalet.

Fredag startede Jesper, og søndag formiddag var den væk…. Og nu ser her sådan ud i haven.

Den gamle sten trappe er kommet til syne igen 🙂 Men kun for en kort bemærkning
Det ser bare så tomt og underligt ud…
Masser af lys til kælderen lige pludselig….

Jeg har desværre ikke nogen tegning eller foto at vise jer af vores kommende terrasse, vi har studeret billeder af hegn, træ terrasse og træsorter til planker i et væk, og efter mange forskellige ideer, er vi nogenlunde landet på noget vi begge var vilde med.

Den bliver samme størrelse som den gamle, men det bliver et helt andet hegn, og en helt anden trappe. og så kommer der flere stolper op i den side, hvor vores overdækkede terrasse er. Dem sætter han for at skabe mere hygge, og for at vi kan plante noget mere, som vi dermed kan have flere planter til at gro op af.

Sidste år, til mors dag, havde jeg et “meant to be” moment i Plantorama, da jeg så den smukkeste blåregn, og hvordan jeg fik den med hjem i bilen, er lige så stort et mysterie, som den jeg har slæbt med hjem idag… Anyway, jeg ELSKER den plante, men desværre tabte den pga udtørring i ferien, stort set alle sine blade sidste år. Jeg har plejet og passet den, og til min store glæde, er den i fuld gang med at spirer igen denne sæson.

Når den nye terrasse står færdig, har vi dog valgt at sætte den i jorden i stedet, og lade den få sig et meget bedre liv nede i den ægte jord, kontra i en krukke….. Det er bla. en af de planter, jeg forudser skal gro op af stolperne.

Idag har jeg også benyttet mig at Plantoramas Click & Collect, det er simpelthen så smart, man klikker sine varer i kurven, og så bestiller man afhentning i sin lokale plantoram. Her bringer de så ens planter, jord, krukker eller hvad man nu ønsker, direkte ud til bilen. Man kan også vælge at få det leveret hjemme.

Så derfor så jeg naturligvis lidt sjov ud, da den rare medarbejder kom rullende med min ny indkøbte chokoladeranke. Jeg havde simpelthen ikke lige tænkte over hvor høj den var. Jeg havde også bestilt en helt særlig og god jord til at plante både ranken og min blåregn i, og så også gødning, til at passe på dem i fremtiden. De skal nemlig sættes et sted, hvor solen sjældent helt når ned, derfor skal jorden være så optimal som mulig. De kan sagtens leve der, man må bare gerne være lidt go ved dem.

En chokoladeranke er et nyt bekendskab for mig, den er beskrevet således:

En slyngplante der i foråret står med velduftende brunviolette blomster der sidder i klaser. Den har et flot frisk grønt løv med et specielt femfingret løv. Egnet til at gro op ad hegn, espalier eller andre lodrette flader.

Ergo, den kunne simpelthen ikke være mere perfekt, da jeg gerne vil have en lækker grøn dyne af blade og forskellige blomster, der skal omgive vores fine overdækkede terrasse. På nuværende tidspunkt har en Montana clematis godt fat der oppe, den har jeg også købt en mere af, og så er planen af blåregn og den nye chokoladerange gerne skal blande sig med dem oppe under taget. Forhåbentlig inden alt for længe.

Men altså, hjem kom planten, den lå igennem hele bilen, og jeg har lovet at støvsuge den her bagefter… ha ha 🙂

I kan godt se den er ret høj den plante ik 🙂

Ellers har vi også haft tid til at grille – det nåede vi fredag inden den sidste del af terrassen smuttede, og Balou har været med i haven i snor.

Jeg er simpelthen ikke helt klar til at give ham “frie tøjler” selvom han helt sikkert ville elske det… Men for nu, der er han altså med ude i snor, når vi alle opholder os i haven, og ellers hygger han inde sammen med mig.

Det er naturligvis planen, at han på sigt skal have lov at følge Totte ud i nattens mulm og mørke, jeg er ærligt talt også pisse træt af at blive vækket af de mange mus, som Totte kommer ind med til ham. Senest i onsdags blev vi vækket af en, som nåede at gemme sig bag vores køkken. Og som så et par dage senere, blev fanget i kælderen af Balou, og efterfølgende blæste de begge rundt med den i stuen om natten. Vi nåede at befri den, men Jesper fandt dog en død mus i haven næste morgen, så den overlevede nok desværre ikke….

Det her ræs stopper dog med stor sandsynlighed, når Balou kommer med ud, for så kan han fange sit eget.

Jeg lover at vise flere billeder undervejs af terrassen når den begynder at tage form, jeg glæder mig simpelthen så meget til at se det færdige resultat 🙂

Må I alle få den dejligste aften

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar