familie ferie Ikke-kategoriseret Julen mortilmernee.dk Oplevelser Traveltip

Familie weekend i København…

20. december 2018

Indeholder reklame for Tivoli København


I skrivende stund er jeg gået på velfortjent juleferie… JA TAK…. Med benene op, ild i brændeovnen og et funklende juletræ i min stue, ser jeg idag tilbage på den helt fantastiske weekend jeg lige har haft med min lille familie.

Traditionelt plejer jeg at have min forkælelsestur til København med enten min far alene, eller nogle gange begge mine forældre. En tur vi har taget så langt tilbage, at jeg ikke husker hvornår det startede, men det er nok 20 år vil jeg tro. Men i år valgte vi altså at gøre det lidt anderledes, og lidt længere. Vi flyttede det til weekenden, og mine forældre inviterede på overnatning, således Jesper og pigerne kunne komme med. Programmet blev også lavet sådan lidt for alle, istedet for 100% efter mig og mine fantastiske små must places.

Vi startede fredag formiddag hjemmefra, og kørte direkte til Louisiana, det var mit første besøg der oppe, og jeg havde virkelig set frem til det. Alene placeringen helt ud til vandet og den smukke bygning. Vi nåede det liiige før mørket brød helt igennem, så jeg fik set mig lidt omkring inden det blev alt for mørkt. Vi tilbragte et par timer her ude, særligt i den flotte udstilling MÅNEN. Og så den fantastiske Kusama installation som jeg havde glædet mig stort til. Ærger mig stadig meget over, at jeg aldrig fik set hele udstillingen da den var der. Den tror jeg også pigerne ville ha elsket.

Efter Louisiana tog vi ud på Bakken, min kære far er meget glad for Matador, og elsker højt den fine opsætning af hele Korsbæk som de har lavet der ude, han har endda fortalt dem der ude, at de har en række fliser for meget på fortovet og at der mangler et trappe trin op til Damernes magasin… Ha ha, se det er en ægte fan der har styr på den slags…. I år var der så for første gang åbent på Bakken, og julet i Korsbæk, så det ville han naturligvis meget gerne ud og se, og vise frem til børnebørnene. Vi spiste aftensmad på Bakken, kiggede på fine julede Korsbæk og spillede på et par heste og et lykkehjul. Merle vandt endda en chokolade 🙂


Efter en go nat på vores hotel, skiltes vi for et par timer. Min mor og jeg tog ind til København for at ose, mens min far, Jesper og pigerne tog på Nordisk Film for at se Olsen Banden udstillingen.

Min mor og jeg startede i Tulinsgade og Værnedamsvej, som jeg holder meget af, der ligger så mange fine butikker der ude, som jeg helst besøger hver gang jeg er der ovre. Her i december har Helle Høgsbro Krag også pop up shop med Creme de la Creme ala Edgar, som jeg har elsket gennem mange år. Så et par små nye yndlings måtte med hjem til julebordet. Og så har jeg fået øjnene op for et nyt fint univers i Tulinsgade. Jeg skal jo altid forbi Can Store, Poppykalas og Dora, men næsten ved siden af, ligger nu Bohohabits, et super fint univers, som har så meget fint fra en svunden tid. Ellers tullede vi rundt her, gik langs søerne over til Nørrebro, hvor jeg også måtte forbi et par af de fine vintage butikker. Herefter bevægede vi os ind mod Strøget for at mødes med de andre. Vi fik set klassiske Nyhavn og alle de andre fine juleudsmykninger som København har at byde på.
Efter godt 13 km i benene bevægede vi os mod Tivoli, nok det sted som pigerne havde set mest frem til på hele turen. Vi var har også sidste år ved juletid, hvor Neel var slemt ulykkelig over, at hun var få centimeter for kort til Dæmonen…. Men ikke i år, i år var hun præcis 2 cm over godkendt, så ingenting skulle stå i vejen for denne tur…. Men inden vi lige nåede ned til Dæmonen, skulle vi naturligvis nyde den smukke have, og alle dens juleudsmykninger. Jeg lod mig fortælle, vi var ankommet på årets travleste dag, hvilket vi hurtigt fandt ud af. Der var virkelig mange mennesker… Størstedelen af gæsterne kommer helt sikkert, fordi der ganske enkelt er SÅ fint i Tivoli her ved juletid, for køerne ved forlystelserne var ganske ok, vi stod max 30 min ved Dæmonen, og det er altså ikke så meget, husker I, at vi stod halvanden time ved Helix i Sverige…. Så det her, det var ingenting. Vi nåede med den et par gange, vi nåede også forbi HC Andersens flyvende kuffert, som jeg holder utrolig meget af. Så gammel og fin, og så fyldt med historie og æstetik. SUK…. Jeg håber aldrig den forsvinder.

De mange mange tusinde lamper i Tivoli gør stemningen her inde ganske særlig, og den fine julerejse på Hjulkøbing station. Den hyggelige stationsbygning i Hjulkøbing på Plænen er det perfekte sted at begynde sin magiske julerejse. Det perfekte sted at varme sig lidt i vinterkulden, og lune sig på julemad og varme drikke. Ventesalen er indrettet med fint historisk toginteriør.

Jul i Tivoli rummer alt hvad dit julehjerte begærder, og jeg tænker, at der efter denne lørdag, måske også er stilnet en smule af i forhold til den store menneskemængde. Så hvis man er i København, så synes jeg ganske enkelt, at man skal tage ind forbi, og lade sig fortrylle af den smukke belysning, de mange magiske boder, de gode gammeldags karuseller og alt hvad smukke Tivoli ellers har at byde på. Haven er særligt fin, fordi den er gammel og stadig rummer så meget nostalgi, og alligevel er fornyet med forlystelser særlige oplevelser for store og små 🙂

Da de små trætte ben ikke kunne mere, oplevelseskontoen godt fyldt op, fandt vi mod vores biler, og vendte snuden mod Jylland igen. 

Men hvor var det en dejlig weekend, det var godt vi havde booket den ind for længe siden, så vi vidste at denne weekend kun var sat af til det. Sådan en tur, kun med familien og gode stunder, den kan man leve længe på 🙂    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar