Ambassadørskab Seriekærlighed

Serier, film, reality & mine 10 yndlings serier …..

21. oktober 2020

Annonce Viaplay

Jeg er som bekendt blevet ambassadør for Viaplay, hvilket jeg er svært begejstret for. Viaplay er den streaming tjeneste jeg bruger aller mest. Viaplay er masser af fantastisk underholdning fra store danske tv-kanaler. Ingen bokse og kabler. Ingen binding. Streaming og tv samlet ét sted…. I LOVE IT…..

I dag vil jeg anbefale jer nogle af de serier, som er blandt mine absolutte favoritter hos viaplay. Nogle af dem er af nyere dato, men nogle er også startet for år tilbage, hvilket i min optik, er de aller bedste. For det vil sige, for en ny seer, at der er masser af fede sæsoner at kaste sig over. Jeg ELSKER selv, når jeg får anbefalet noget nyt, og der ligger mere end 1 sæson, for jeg ved godt, når først jeg er hooked, så kører det bare non stop herhjemme. Jeg ser utrolig lidt “ægte” TV efterhånden, fordi streamning bare er så meget mere mig. Jeg kan se tingene når det passer mig, jeg kan se præcis hvad jeg vil og så kan jeg bing watche indtil jeg får “firkantede øjne”…. Og det gør man jo faktisk ikke, det var bare noget ens forældre sagde da man var barn… ha ha…. Dog hører jeg også af og til mig selv sige det til pigerne, og jeg smiler højt indvendigt, og tænker ” ja ja, så fik mine forældres ord mig også idag “….. Det er nok bare noget af det med at blive voksen.

Men streaming fandtes jo ikke da jeg var barn, så jeg så nok, med 100% sikkerhed, meget mindre skærm, end børn gør idag. Vores piger har dog et rimlig travlt hverdagsskema, med lange skoledage, og gymnastikken 4 dage om ugen, så når de har behov, for at trække sig ind i en serie eller en go film, så forstår jeg det godt. Jeg har præcis selv samme følelse, der er virkelig der jeg kobler rigtig godt af. Når jeg finder en go krog i sofaen, måske med et tæppe, og ved jeg har et par afsnit foran mig, at jeg slapper helt af…..

The Walking Dead er min første anbefaling. Jeg nævner den som den første, da det er blandt min top 5 af bedste serier NOGENSINDE. Jeg har set den gennem de sidste mange år, og jeg glæder mig stort, hver eneste gang der kommer en ny sæson. Jeg har læst, at den vidst er på sin ende nu, at der kommer en sæson 11, og de bliver vidst desværre den sidste. Det er jeg simpelthen ikke okay med. Den er sååååå go….

Hvis man ikke er til zombier, må man ikke afskrive den med det samme, for den kan SÅ meget mere. Den handler også om kampen for at overleve, om hvordan mennesker kan udvikle sig i en verden, hvor elektricitet ikke findes, hvor det hele er gået i stå. Hvor mad ikke længere bare kan købes i supermarkedet, og hvor det er med livet som indsats, hver eneste dag….. Da jeg selv opdagede serien, var der ca. 4 sæsoner, og jeg slugte dem råt. Siden har jeg ventet år efter år, og jeg er stadig i et helt helligt sted, når der kommer et ny afsnit. Den kan noget helt særligt for mig.

The Affair er min næste anbefaling.

The Affair begynder, da Noah Solloway, en skolelærer, fritidsforfatter og lykkelig gift mand fra Brooklyn, tager sin kone Helen og børnene med til kystbyen Montauk, som ligger tæt på The Hamptons. Her skal de bruge sommeren hos de stenrige svigerforældre, mens Noah forsøger at få styr på sin næste bog.

På den lokale restaurant, The Lobster Roll, render han ind i servitricen Alison Lockhart, der med det samme fanger hans opmærksomhed. Der sker lynhurtigt en meget heftig romance mellem de to…. Som gør, at Noah vælger at lade sig skille fra sin kone. MEN…. serien vises hele tiden i 4 historier. Du følger samme scene fra de 4 hovedpersoner, Noah, Allison og deres to respektive ex’er og bag kærlighedshistorien er der også sket et mord, som opklares.

Jeg var tryllebundet fra start, og særligt de første 3 sæsoner er vanvittige…..

Ray Donovan Serien handler om Ray’s job. Ray er en familiefar i L.A som stammer fra Bosten. Han arbejder for to store magtfulde advokater som repræsenterer de rige og kendte personer i LA. Rays job er at “rydde op” efter og løse klienternes problemer. Men Ray løber selv ind i problemer, da hans far Mickey bliver løsladt fem år tidligere fra fængslet end beregnet. Ikke nok med Ray ville holde sin familie væk fra hans irske gangster far som vil hæve sig på sin søn, er der også FBI som prøver på at nedbringe Ray og hans medarbejdere. Med disse ord er serien meget kort fortalt, men det er ca sådan den starter, og som med alle andre serier, udvikler tingene sig måske en anelse overdrevet efterhånden som sæsonerne kommer til. MEN… Vi ser den stadig her hjemme, både Jesper og jeg, og vi er rigtig glade for den. Man får både sympati og forståelse for den hårde Ray igennem afsnittene, og hans enormt anspændte forhold til sin far. Den er absolut sådan en serie, hvor man godt liiiige kan nå et afsnit mere…..

The Blacklist handler om Raymond Reddington, en tidligere FBI agent der er hoppet over på den anden side, hvor han har tjent styrtende på diverse lyssky forretninger. Dette har gjort ham til en af de meste eftersøgte mænd og placeret ham i toppen på FBI’s Most Wanted list.

En dag melder han sig pludselig ud af det blå, og overgiver sig, men kræver at komme til at tale med Elizabeth Keen. Han tilbyder, at hjælpe dem med at finde forbrydere fra øverste hylde, hvor de end ikke har hørt om mange af dem.Han har en liste (deraf navnet), hvor han tilbyder at hjælpe med at fange dem. Han har naturligvis en skjult dagsorden, som i takt med at serien udspiller sig, bliver mere og mere åbenbaret.

Den her serie er virkelig binge værdig og er også blandt en af dem, hvor der er mange sæsoner, og den er ikke slut endnu. Jeg husker tydeligt da jeg selv fik den anbefalet, jeg var ikke kontaktbar en hel weekend… ha ha 🙂

Bosch handler om drabsdetektiven Harry Bosch. Harry Bosch er ubarmhjertig. Hverken trusler mod ham selv eller hans familie kan forhindre ham i at bringe retfærdighed til hans ofre. Men bag facaden gemmer der sig en mand, som er jaget af sin fortid, og som kæmper med at være loyal mod sig selv.

Hver sæson rummer en helt efterforskning, med flere små historier omkring sig. Den omhandler bureaukrati, politik og mediers håndtering. BOSCH er virkelig go, og tankevækkende. Den foregår ikke i et hæsblæsende tempo, men jeg var alligevel meget fanget i den. Jeg forventer også der kommer endnu en sæson.

Billions handler om New Yorks magtkorridorer. To ærkerivaler der kæmper om herredømmet: Den målbevidste, koldblodige statsadvokat og den skarpsindige, kalkulerende milliardær Bobby ”Axe” Axelrod.

Den er også en af de serier, som jeg ser sammen med Jesper, og vi er begge meget begejstrede for den. Som de fleste serier, starter de altid vanvittig skarpt ud, og sådan er det også her, de første 2 sæsoner blæste os helt bagover. Den er stadig rigtig god, og i de resterende ser man dem også fordi, man simpelthen bare ikke kan lade vær, og fordi man gerne vil se, hvem af de to der har overtaget.

En af de ting, der også gør Billions så god, er, at den ikke kun handler om Chuck og Axe og størrelsen af deres egoer. Den handler også om deres koner, Lara Axelrod og Wendy Rhoades. Sidst nævnte er gift med Chuck, men arbejder som psykolog og coach hos Axe Capital – og har gjort det i mange år, siden selskabet var lille og ubetydeligt – og er en af grundene til, at Axe er så dygtig, som han er.

SE DEN……

The good fight er efterfølgender til The good wife, som nok var en af de sidste serier jeg så på TV, The good fight tager historien op et års tid efter The good wife stopper. Man behøver ikke at have set den første, for at følge sammenhængene og meningen, for det er et helt nyt set up, nye historier og sager.

I den nye serie har et økonomisk bedrageri knust den unge advokat Maias omdømme, og på samme tid har det ødelagt hendes mentor og gudmor Diane Lockharts opsparing ( Diane Lochharts var også en af de bærende karakter i the good wife). De tvinges til at forlade Lockhart & Lee og slutter sig til Lucca Quinn ved et af Chicagos mest fremtrædende advokatfirmaer.

Jeg er stort fan af serier der udspiller sig i det amerikanske retssystem, og denne er uden undtagelse også rigtig go 🙂

Frikjent er en norsk serie der handler om en succesrig forretningsmand der vender hjem for at rette op på hjembyens fejlslagne energifirma, men tankerne om hans frifindelse for mord 20 år tidligere, hvor han var anklaget for mordet på sin ungdomskæreste, spøger stadig. En historier hvor man følger både den “anklagede” og familien til den myrdede.

Der findes 2 sæsoner af serien, og den slutter herefter.

Jeg er rigtig glad for de norske og svensker serier, de kan virkelig noget på drama genren, som tiltaler mig rigtig meget.

Wisting er den dyreste tv-dramaserie produceret i Morgen. Det er en politisk serie der handler om politi efterforsker William Wisting, som i samspil med den amerikanske FBI agent Maggie Griffin skal følge sporet på en seriemorder der har eksisteret på FBIs lister i over 20 år.

Super spændende, desværre kun med en sæson, som man hurtigt sluger. Den er go hvis man bare liiige mangler noget til et par aftener 🙂

Dagens sidste anbefaling.

Det som skjules i sneen er endnu en serie til krimifans, der som mig, elsker de nordiske produktioner. Hovedpersonen Peter Wendel, chefen for politiets særenhed, der tager sig af sager, der betegnes som “kolde”.

Wendel får interesse for en sag, hvor han frygter der er begået justitsmord, og herefter tager handlingen fart.

Også kun en enkelt sæson, som jeg godt gad der var flere af 🙂

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar