Hjem

Koreansk gardin i mit vindue…

25. januar 2021

Yep…. Jeg er også sådan en, der hopper med på en trend fra tid til anden. Godt nok troede jeg, at jeg måske var second, måske third mover da jeg bestilte mit gardin, men i den korte ventetid der var på produktionen, viste det sig, at det blev en trend som alle nu næsten har kastet sig over på instagram. Jeg begyndte at lure lidt på dem i sensommeren sidste år, synes bare ikke helt jeg havde nogle steder, hvor det egentlig passede ind. Men ideen slap mig simpelthen ikke, og som det så ofte er, når man ser noget tilpas mange gange, så kunne jeg bare mærke henover julen, at jeg MÅTTE have sådan et gardin.

Pojagi hedder teknikken, og den er en meget gammel teknik fra Korea. Og for de seje folk på symaskiner, er det vidst ingen kunst at kreere den slags, for mig…. Er det fuldstændig umuligt, og jeg har derfor købt mit, hos dygtige Freja Løve. Freja farver selv sine stoffer i plantebaserede farver, og så sammensætter hun hvert gardin unikt og særligt, i de ønskede nuancer. Jeg har først idag – hvor posten bragte det til mig – set mit gardin færdigt.

Gardinstangen blev monteret i fredags, så jeg var mere end klar, til at hænge det op her idag. Gardinet er helt klart beregnet til at være mest trukket for, således lysets spil kan forandre farverne i de små firkanter. Jeg tror dog ikke, at vi kommer til at have det for på daglig basis. Jeg er fan af lyset, og når det er her, så vil jeg også gerne have det ind.

Men når vi i weekenden får vores morgenmad lige her, så får vi lyset lige i øjnene, og her vil det naturligvis være rart, at kunne trække det for.

Den helt reele årsag til købet for mig er også, at jeg gerne ville have muligheden for, at skabe en baggrund for foto. Jeg har efterhånden flere og flere styling opgaver, og udsigten ud af dette vindue, er ikke verdens kønneste, så derfor, synes det helt optimalt, at kunne trække for, og skabe den her rolige, omend helt vildt flotte og “anderledes” baggrund for et opgaver og samarbejder. Og naturligvis også bare, når jeg dækker bord til os selv og til gæster, som jeg altid holder at at gøre lidt ekstra ud af.

Hvor længe trenden holder, det ved jeg ikke, og jeg forudser også, at jeg nok på sigt, blir mættet af de farvede firkanter…. Men for nu, der synes jeg i hvert fald det er super fint, og skaber noget helt særligt til vores lille rum.

Hvad med jer, er I også klar til Koreanske gardiner i indretningen??

Hvis I vil læse mere om Pojagi, findes der en rigtig go artikel lige her hos ALT.

 • Reply
  Vibeke Munthe-Kaas
  28. januar 2021 at 15:29

  Hvordan tar du den opp og ned?

  • Reply
   Mernee
   28. januar 2021 at 16:06

   Det bliver kørt til side, ikke op og ned 🙂

 • Reply
  Helle
  30. januar 2021 at 22:48

  Det er så vildt smukt i din stue 🙂

  • Reply
   Mernee
   31. januar 2021 at 12:27

   tusind tusind tak 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar