Hjem Julen

Julen er ankommet på matriklen…

22. november 2021

Ja okay, jeg indrømmer det blankt, vi ER TIDLIGT på den i år, ca en uge før vi plejer, i hvert fald med det store træ i stuen. Men det er altså ikke fordi, at vi bare ikke kunne vente, det er ganske enkelt fordi, at vi næste weekend har alt for mange planer, og det som skal være hyggeligt, ville blive alt andet, hvis vi skulle presse juletræsfældning og oppyntning ind i en weekend der allerede er lidt i underskud på timer.

Så derfor, valgte vi, at gå all in på julen i fredags. Vores tradition siger normalt, at vi i weekenden hvor 1. søndag i advent, er weekenden hvor træet ankommer. Og inden I alle spørg, så ja, det kan godt holde. Vi har træet i en fod, som kan holde vand. I år har vi købt en ny, fra Skagerak. Den gamle kunne ikke rigtig mere, og denne er bare så evigt fin. Vi sørger derfor at give den vand, helt indtil den stopper med at drikke, og vi har aldrig oplevet, at den har tabt alle sine nåle før julen indtræder.

Det bliver naturligvis en anelse tørt til sidst, men ikke noget man ser, før det blive afpyntet, og givet væk til dyr der spiser det….

SÅ, man kan sagtens tage sit træ ind i god tid, så det kan nydes i ugerne op til, hvis det er noget man har lyst til at prøve af. Det er jo op til hver enkelt, hvilke traditioner, man har lyst til at have, og fortsætte med. Ingen er rigtige eller forkerte.

Derfor, drog vi afsted, til vores sædvanlige lille fine sted, fældede årets træ, og kom hjem med det – som jeg hvert år siger – må være det smukkeste træ vi nogensinde har haft. Fantastisk at man kan have den følelse hver eneste gang.

Pigerne har 2 små træer, i potte, som de også har pyntet, og så har vi ellers fundet alle julekasserne frem, og huset blev langsomt men sikkert, forvandlet til vores julehjem and 2021.

Efter aftensmaden var pigerne i mål med deres værelser, og mens jeg pyntede det store træ i stuen, gik de i gang med at lave honningkage huse, som jeg havde købt i flying tiger. Vi har ikke bagt dem selv, hertil rækker vores bageevner vidst ikke. Men pigerne har selv samlet, og pyntet, og de havde sådan nogle dejlige timer med det.

I skrivende stund, er der kun ‘et tilbage, det andet har vi nemlig spist…. ha ha….

Ellers blev weekenden brugt på gymnastik. Pigerne og Jesper var tjekket ind i en træningsweekend, hvor de første serier, til den kommende opvisning skulle øves. Pigerne havde glædet sig helt vildt til at få præsenteret sange og serier, så det var en fornøjelse at sende dem afsted på dette.

Og det bedste af det hele er, at det endelig går godt frem af med Neels knæ. Hun har været med hele weekenden, og har intet mærket til det. Vi går fortsat til fys med hende den her uge, og næste uge med, og så håber vi, at hun er helt klar, til at genoptage sine træninger igen…. I hvert fald, føles det for første gang længe, som om der er lys forenden af tunnelen, og vores lille pige, stråler som en sol, hver gang hun oplever, at hun kan gøre noget nyt, der ikke giver smerter i knæet…..

Men lad mig vise jer, nogle små glimt fra jule huset….. Og så lover jeg, tak komme retur med et fuld jule house tour når vi rammer december. Jeg har nemlig stadig nogle små hjørner, vinduer og kroge, jeg skal have lavet, inden jeg er helt klar til at vise frem.

Årets træ er i hus
Og det står flottere end nogensinde…
Små glimt fra Merle
Honningkage huse ind the making…
Et lille bitte træ, som nu bor i soveværelset…
Lille glimt fra Neel, den fine karrusel kan lyse, køre rundt og spille musik. Den er fundet i plantorama
Og ude på terrassen står også et fint lille træ, der lyse i de mørke timer 🙂
    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar