Hjem Julen

Julebordet 2021

21. december 2021

Julebordet 2021, hvordan skal dit mon se ud??

Snart rammer vi juleaften 2021. Den sidste tid har været underlig, udfordrende, hektisk, bekymrende…. og alt sammen samtidig med, at julen står for døren, og der gerne skal være hyggelig stemning i opadgående kurve på julebarometret.

Jeg tror vi kommer ok i mål med det meste. Pakkerne er købt, de fleste er pakket ind, kalenderlyset er ikke brændt ned og juletræet består, selvom det nu har været i stuen over 4 1/2 uge.

Corona har igen lukket skolerne, hjemmeskolen blev kørt i stilling, og først i dag tirsdag, er vi tjekket ud af den. Officielt helt ægte juleferie fra idag….. Ikke noget “tidlig juleferie” som Mette F så kært kaldte det. Lidt uheldigt formuleret….. Gymnastikken er også lukket ned nu, og 16 dages ro til bentøjet, er ufrivilligt trådt ind. Omend, set med forældrebriller, er det nok ikke verdens dårligste ting…. I stedet håber vi, at de starter styrket ud i det nye år. Neels knæ har liiiige gjort sig bemærket, når træningerne er kørt til spids belastning, men hun har lyttet, og gået fra, når det blev nødvendigt. Vi er nået til den konklusion, at det helt sikkert vil været tilbagevendende i en eller anden grad, når der er kørt Max på. Og det må vi så lære at “arbejde” med, i stedet for imod…..

Hjemmeskolen har i dag budt på småkagebagning, online…. Heldigvis var jeg ude og nyde den smukkeste solopgang, i selskab med min veninde, så mens vi fik en god snak og 11 km i benene, bredte der sig den skønneste duft i vores stuer… Og jeg slap for at dukke sporadisk op i baggrunden af et skole kamera…. ha ha…..

Nu er vi klar, til at indtage nogle rolige dage, sove længere, se julefilm og bare glæde os, til de gode juledage, hvor også Jesper får ferie sammen med os alle. Julen i år, har han ikke så meget fri, fordi vi stadig håber på, at der bliver mulighed for noget sne under brædderne en uges tid, i en af de kommende vintermåneder. Men lidt fri bliver det til, og vi skal nyde det helt ned i maven.

Men tilbage til julebordet, som jeg i dag har gået og rumsteret lidt med. Juleaften skal i år holdes hos os, og jeg holder – som altid – helt særligt af, at gøre noget ud af det. Jeg har derfor gået og funderet lidt over, hvordan det mon skulle se ud i år, og det vil jeg så gerne vise jer, hvordan et bud på vores bord, kan være.

En blanding at nyt og gammelt, mormors hjemmehækledes “servietter”, finurlige sager, perleblomster, levende lys og hjemmegjorte sager. I spørg bare, hvis der er noget I gerne vil vide, men ellers tænker jeg, at billederne også viser, hvor jeg stemningsmæssigt gerne vil hen af 🙂 Og så håber jeg, at I måske kan bruge det til inspiration :-).

Det er selvfølgelig meningen, at der skal ligge en kristtjørn på hver tallerken, men jeg havde bare ikke nok, til at gøre det lige i dag 🙂 Så det må I tænke jer til…. ha ha

Og ellers, vil jeg blot benytte denne aften, på årets korteste dag, til at ønske jer alle en rigtig glædelig jul. Vi kommer ikke udenom, at corona endnu en gang, spænder ben for det gode nærvær, og mange, har været nødt til at sadle om, i deres juleplaner. Men hvor I en er, så håber jeg I får det bedste ud af julen, og får en rigtig dejlig juleaften.

Glædelig jul

Kærlig hilsen

Louise

 • Reply
  Elizabeth
  21. december 2021 at 21:37

  I’m always so inspired by your lovely home and ideas. Thank you for sharing and Merry Christmas!

  • Reply
   Mernee
   29. december 2021 at 10:45

   thank you so so much, merry christmas and a happy new year 🙂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar