Hverdag Mine piger Mit liv tanker

Og således startede hverdagen med en lille “operation”…

19. april 2022

Vi har vidst det et stykke tid, og næsten glemt det, fordi alt det med Neel har fyldt så meget, men i dag, har Merle fået en mindre operation i ganen.

Hun har de sidste 3-4 måneder været on/off til tandlæge, haft elastikker på og små metaldutter, fordi man før jul opdagede, at hun igen havde udviklet krydsbid. Så det skulle naturligvis rettes ind. Hvad man så også opdager på nogle billeder er, at man ser en gevækst foran en af hendes 12 års tænder. Vi har været sendt noget rundt i systemet, faktisk 3 steder, før der ægte kunne besluttes ud fra billederne, hvad det var der lå og fyldte.

Det viste sig, at en visdomstand lå fuldstændig vandret foran en 12 års tand i overmunden, og denne skulle derfor fjernes asap, således den sidste 12 års tand kunne komme ned. Den oplysning fik vi i januar, hvor opvisnings sæsonen stod for døren, og da tandlægen nævnte at gymnastik liiiige skulle på pause en uges tid, spurgte vi hvor længe det kunne skubbes. Og det blev det så til i dag.

Påske ferien er derfor blevet brugt på at snakke det lidt igennem, for Merle fyldte det alligevel lidt, nu hvor vi kom tættere på, og hun var nervøs for hvor meget hun ville mærke, for bedøvelsen, for hvor ondt det ville gøre bagefter osv.

Heldigvis havde hun en tid fra morgenstunden, det skulle ordnes på kæbekirurgisk i Brædstrup, og det var hurtigt overstået. Merle valgte at have høretelefoner på, så hun hørte mindst muligt af hvad der foregik.

Kl. 9.30 var hun hjemme hos mig igen, og resten af dagen er blevet brugt på at hygge om hende. Hun er hævet i ansigtet i den ene side, og det vil hun være et par dage, og så står den på flydende koste idag, blød kost i morgen, og så skal vi prøve os frem derefter. I næste uge skal stingene fjernes, og så skulle hun gerne være på den anden side af det. Hun er naturligvis også på smertestillende, og tager det stille og roligt.

Blød kost er også noget af det, som vi snart skal stifte bekendskab med i forhold til Neel, det er nemlig noget af det, som hun skal prøve af med bestik inden så længe. På fredag skal vi til kontrol igen, og herefter, får vi at vide hvornår vi langsomt må begynde at udvide hendes øvelser, og begynde at have små stunder uden skinne. Det er den tid vi både ser frem til og gruer. Det er her det vil blive afgørende, hvor godt senen vil arte sig, hvor god funktion vi kan fornemme tommelfingeren vil begynde at få…. PUHA, det er alt for nervepirrende synes jeg….

Påskeferien var sådan en periode, som var så enormt tiltrængt for os alle. Pause fra gymnastik, aftaler med veninder, middage med gode venner, overnatning hos bedsteforældre, god mad og så sluttede det af, med 4 fabelagtige dage i haven, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel.

Mandag løb pigerne rundt i t-shirt og havde vandkamp. Mit hjerte sad bogstaveligt oppe i halsen, jeg er panisk angst for faldskader – særligt lige nu – hvor det hele stadig er voldsomt sårbart. Men hvor jeg dog også under mine piger, at lege og grine og føle sig fuldstændig normale. Og når man lyttede, fra en bænk på terrassen, så lød alt fuldstændig som det plejer, en lun forårsdag, og det var for os, en milepæl der var til at føle på……

I dag, hvor jeg havde Merle hjemme, var vi en tur på den lille lokale planteskole. Hun havde et ønske om at forspirre lidt, hun følger åbenbart en på tik tok der kan få hvad som helst til at gro, så jeg tænkte det var et perfekt tiltag til denne dag. Merle har derfor kastet sig over honningmeloner, og jeg selv fik købt godt ind til krukker. Jeg ved godt det er liiiiidt tidligt, men sagen er den, at haven er lejet ud til fotoshoot næste mandag, så der er simpelthen nødt til at være lidt ekstra fint der ude lige nu.

Påsken er også brugt på at rense terrassen og shelter ned, således det hele står så fint som muligt, og helt klar til en ny sæson. Skvalderkål har vi også taget den første kamp med, men jeg ser allerede nu, at der står 1-0 til den, i nogle af områderne, så der må vi igang igen…..

Derfor, en uge, med alt for meget tandlæge og lægebesøg foran os….. Neel har også en tid ved hudlæge på onsdag, så ja, det fortsætter som det plejer, men jeg håber og tror på, at vi efterhånden er gennem det værste, det sætter vi al vores tro på….. Solen skinner, det vidner altså om lysere tider, det gør det 🙂

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar