boligindretning forandringer Hjem Inspiration

Byg selv indbygget reol…

25. august 2022

Indeholder reklame for Dyrup

Hermed processen for vores indbyggede reol 🙂

Long time no see….. I hvert fald her på bloggen…. Der er ikke meget liv her inde mere, og hos de fleste af dem, jeg altid selv har læst med hos, er antallet at udgivelser også faldet drastisk. Lysten til at drive værket, daler, når der ikke er så mange, der efterhånden orker at tjekke ind.

Det afspejler meget godt, den bevægelse der også er på Instagram, at reels reels og atter reels, er det som bliver spyttet ud…. MEN…. Jeg fastholder dog stadig, at det langsomme medie, med still billedet, hvor æstetikken var i højsæde, hvor det faktisk blev værdsat, at der var tænkt over en vinkel, lyset, stemningen…. Og ikke bare et hurtigt sammen klip af film…. Er meget værdsat.

Jeg er ikke tilhænger af, at reels ikke skal være der, for jeg kan også godt li nogen af dem, og jeg laver dem også selv, fra tid til anden (eller … Merle hjælper mig med at klippe de fleste)…. Måske handler det også om, at jeg personligt, ikke har oplevet den her sindssyge boost fra instagram, når jeg har produceret en reel. Så motivationen udebliver ganske enkelt…..

Og så er jeg bare, helt ærligt, 43 år gammel, ikke ung med de unge…. Ikke first mover og ikke så farve palette agtigt klædt, som mange af dem, som trender lige nu….. Jeg håber dog, at der stadig vil være plads til sådan nogen som mig, hvor forandringer, kreativitet, godt håndværk, skævt design…. Hverdagslivet på godt og ondt, rejser og vores lille grønne have……

Hvor ofte det rammer bloggen, det må tiden vise……. I dag, kommer der dog et lille pust fra mig, fordi, min mand netop har bygget den flotteste indbyggede reol. Responsen på den var enorm, og derfor, vil jeg godt lave et indlæg, som er en snert mere detaljeret, end man kan gøre det på instagram. Og det er lige præcis det, som bloggen kan….. Værne om ordet og detaljen, give plads til emnet…. Og der er ikkes en swipe videre funktion på samme måde. Man bliver lidt mere fastholdt i det enkelte, og det synes jeg nu stadig er ganske hyggeligt.

På øverste billede, ser I det færdige resultat…. Det tog præcis 10 dage, fra væggen var tom, til reolen stod færdig…. Og det er nok ikke helt det, man selv skal regne med. Min mand er meget produktiv når han først sætter igang, han har knoklet to fulde weekender samt hver aften i ugen imellem.

Han er udlært tømrer, og har derfor noget grundviden med sig, i forhold til håndtering af materialer, men han har sparet meget med en snedker kollega omkring processen, da det her arbejde, stort set kun var snedker arbejde.

Reolen er bygget, således den ser ud som om, den altid har været her. Stukken i loftet og fodpanel er trukket med ud, der er slutteligt fuget i siden, og vindues rammen er dermed blevet bredere, og fungerer nu både som siddeplads eller dimse sted, alt efter behov.

Sådan her, så væggen og rummet ud før han startede…. Og det var jo også ganske fint. Vores ønske om sådan en reol, har været her i stort set alle de år vi har boet i huset, vi har bare aldrig rigtig fundet den væg, hvor vi synes det kunne lade sig gøre….. Men så opstod ideen om, at vi kunne integrere vinduet, og på den måde, skabe reolen rundt om det, og så gik vi ellers igang med at tegne.

Mit ønske var, at den ikke skulle være symmetrisk, og at der skulle være indbyggede skabe hele vejen under vinduet. Så vi har googlet og søgt rundt på virkelig mange forskellige løsninger, før vi synes, den rigtige var der. At forudsige på forhånd, hvad man gerne vil have hvor, det er umuligt, der skal jo være plads til at rokere rundt og være kreativ. Men lige præcis i forhold til lys, var jeg nødt til at beslutte to rum, hvor der skulle tilføres el.

I løbet af den første weekend stod hele skelettet der. Fra gulv til loft….

Reolen er bygget op i moduler udenfor, som er efterfølgende blevet båret ind og sat sammen. Der er sat bagbeklædning på, således alt er samlet bag på, og der derfor ikke er nogen synlige skrue huller overhovedet. Jeg hørte Jesper gå og nynne Tetris melodien fra tid til anden, for det var virkelig et kæmpe arbejde for ham, at få det hele til at lykkedes, og få det regnet ud. Men jeg vil også sige, da sidste modul kom på, var han virkelig glad og tilfreds med resultatet.

De følgende dage blev brugt på at male. Et større maler arbejde, sådan en gang mdf suger helt vildt, især af grunder. Malingen vi har brugt er fra Dyrup og hedder træ og metal ekstra dækkende med en glans 50. Vi har valgt med høj glans, således den er nemmere at tørre af, og så har vi valgt den i en lidt cremet hvid, så den alligevel skiller sig ud fra de hvide vægge rundt om.

Da først grunder og maling var påført gav det hele virkelig mening…. jeg havde haft en lille frygt for, at den ville æde noget lys fra rummet, men det tænker jeg allerede I fornemmer her, at det på ingen måde er tilfældet. Selve reolen har en dybde på ca. 31 cm, og rammen inde i vinduet ca. 46 cm i dybden.

Nu manglede så “kun” lågerne. Dem var Jesper spændt på, da de som sagt, skulle være indvendige. Han rådførte sig igen med snedker kollegaen, og så kastede han sig ellers ud i det….. Og jeg tør godt sige, da den første sad der….. Jeg fik næsten tårer i øjnene, bare kæmpe wauw og cadeau til ham. Hvor så/ser det bare godt ud….

Inde i selve vinduet havde jeg en drøm om at gøre det lidt anderledes, så jeg undersøgte på kryds og tværs, hvilke udtryk man kunne gøre. Det kunne “bare” males en anden farve, men det var ikke helt det jeg havde lyst til.

Så kom jeg på ideen, at vi kunne montere træ inden i. Og herefter gik vi på jagt efter egetræs finer plader. Vi kom omkring mange forskellige løsninger, nogle var meget dyre, nogle var meget tynde, for til sidst, og med lidt held, at finde dem vi endte med.

Vi har igennem TRÆFOLK købt 5 mm egefiner plader, som – pga. deres tykkelse – ikke kan slå sig, eller bule ud efter montering. Vi havde nemlig en anden prøve hjemme, der kun var 1,4 mm tyk, og selvom de startede med at sidde kniv skarpt, bulede de pludselig da solen ramte….. Og når man nu har gjort så stort og flot et stykke arbejde med resten, så ville vi bare rigtig gerne helt i mål, også med rammen i vinduet.

Egetræet har vi slebet en enkelt gang, og efterfølgende givet en hvid olie. I og med, at det sidder hvor det gør, og lyset rammer skarpt, mange timer i døgnet, så vil det helt sikket med tiden, blive mørkere. Og derfor, valgte vi en lysere olie, så det ikke ender alt for mørkt op…. Men ønsket er, at det gerne må blive lidt mørkere med tiden.

Så nu står den her, vores store nye smukke møbel, som er 100% indbygget, og ja, aldrig kommer ned igen, i hvert fald ikke i vores tid her i huset….

Det var iøvrigt en af de få krav Jesper havde til mig, da han gik igang. Han ville virkelig gerne bygge den, MEN, han ville ikke bygge den, hvis jeg var det mindste i tvivl, og om kort tid ville have lyst til at pille den ned igen.

Jeg har ikke pt fyldt den ud med bøger, som først var tanken. Men det kommer måske med tiden, jeg ELSKER bøger, og bruger mange af mine kroner på bøger, det er en mindre fetiz jeg har…. Så i stuen ligger nu store stakke af bøger. Jeg skal helst bare have dem omkring mig…. Så nu skal den, stille og roligt, “tegne” sit eget look…. Jeg er helt tosset med den, dens udtryk, egetræet i vinduet, al den opbevaring der er kommet i skabene under… Har har Jesper iøvrigt også kørt strøm, således vi har et af skabene, hvor der kan lades computer osv.

Måske vil nogen af Jer også gerne vide, hvad den så har kostet…. I rene materialer løber den op i små 10.000 kr. Materialer er desværre, ligesom alt andet, også steget enormt over den sidste periode. De er svære at få, så derfor, udbud og efterspørgsel. Mdf plader i sig selv ligger på knap 5.000, og oven i kommer så greb, hængsler, grunder, fugemasse, maling og egetræet i vinduet samt olien her til. Og ja, har man ikke en håndværker der hjemme, så kommer der selvfølgelig sådan en oven i. Her var jeg bare rigtig heldig…. 🙂

Skriv endelig hvis der skulle være flere spørgsmål 🙂

 • Reply
  Elizabeth
  3. september 2022 at 15:56

  Thank you so much for taking the time to write this. I’m so glad you still have your blog even though they aren’t as popular anymore. Your bookshelf is so lovely and cozy 💕

  • Reply
   Mernee
   7. november 2022 at 9:29

   thank you so much

 • Reply
  Jeanette
  4. september 2022 at 9:57

  F A N T A S T I S K.

  • Reply
   Mernee
   7. november 2022 at 9:29

   tusind tak 🙂

 • Reply
  Natasa
  6. september 2022 at 10:38

  dear Mernee
  I am so happy for your built-in.
  And thank you for the blog, and thank you for the PICTURES. YES I LOVE PICTURES !!!!
  I am also annoying with instagram reel’s, they are too fast, and I cant enjoy the view. So this is mine wish for my living room window and thank you for the process of bilding.
  It is fenomenal, and I adore you and yore taste.

 • Reply
  Andrea
  23. oktober 2022 at 20:43

  The bookshelf is a dream come true ❤️ It‘s very pretty. Could you share the dimensions of the whole shelf?

  Reading your post makes my want to read more blogs again. Thank you! Kind regards from Austria, Andrea

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar