Katte Mit liv

Den “falske” kat er tilfreds….

15. juni 2020

Annonce for ROYAL CANIN

Der gik ikke mange sekunder fra vi modtog kassen fra Royal Canin, til Balou havde indtaget en fin position oppe midt i den. Jeg måtte dog også liiiiiige fjerne ham igen, da han faktisk på meget kort tid, fik revet en af poserne op 🙂

Balou er 9 måneder gammel nu, og ser man ham alene, så vil de fleste nok tænke, at han er helt almindelig katte størrelse, altså voksen. Set ved siden af Totte, ligner han stadig en killing. Og selvom han ikke er ved siden af Totte, så er han faktisk stadig killing. Det er alle katte indtil de er 12 måneder gammel, på nær Maine Coon, de er faktisk killing helt indtil de er 15 måneder.

Dette er jeg ikke sikker på, der er så mange der ved, men det har faktisk ret meget at sige, i forhold til deres kost. Og dermed selvfølgelig for hele deres ernæring og de specifikke behov, som en killing har brug for mens den er i voksealderen.

For Balou – som jeg en gang kom til at kalde en Hellig Birma, men det fik jeg så hurtigt besked på, at han IKKE var – læs mit indlæg om den falske kat lige HER – Men om han er ægte eller ej, så er han killing til pote spidserne, og han skal derfor have den aller bedste start på livet.

En kat der sover med maven op af, siges at være i fuld tillid til sin ejer…. Det rør mig hver gang 🙂

I det at killinger vokser hurtigt, og deres fordøjelsesystem og immunforsvar udvikles langsomt, har de derfor specifikke ernæringskrav, som adskiller sig fra voksne katte. De har især brug for et foder med et højere energi- og proteinindhold samt næringsstoffer, der styrker immunforsvaret, og den rette balance mellem vitaminer og mineraler.

Når killingen er 4-12 måneder, styrkes dens immunforsvar, men det er stadig sårbart. Væksthastigheden og energibehovet begynder at mindskes, men killingen har stadig brug for letfordøjeligt foder, der er designet til killingevækst. Royal Canin har designet foderet ROYAL CANIN® Kitten, og hvis killingen er steriliseret, har den brug for killingefoder som er tilpasset netop steriliserede katte, da de efter sterilisering har et mindre energibehov end katte som ikke er steriliseret. De kan derfor også med forkert foder tage meget på. Royal Canin anbefaler ROYAL CANIN® Kitten Sterilised, til killinger der er steriliseret.

Det er derfor vigtigt at vælge præcis den foder som er ernæringsbalanceret og skræddersyet til præcis din killings størrelse, livsstil og race.

I alle de år vi har haft katte har vi altid fodret med Royal Canin. Tottes mor var Maine Coon kat, det er derfor han er en del større end en “normal” kat. Tottes mor led af nyresten, og dyrelægen anbefalede derfor, at Totte blev fodret med Royal Canin , og det er vi fortsat med, da det altid har fungeret godt til ham. Først killingefoder, herefter killingefoder til steriliseret kat, og idag bare helt alm. ROYAL CANIN® Sterilised til steriliserede katte. Nogle gange vælger vi et foder som er tilegnet pelsen, så han også får styrket lidt den vej, men det er 80% af tiden foderet til steriliseret kat han får.

Og nu, hvor vi har fået Balou, er vi startet præcis på samme måde. Den helt rette mængde af daglig foder kommer selvfølgelig an på din killing/kat, dens race, livsstil og vægt. Men alt det står også på posen når man køber, og der medfølger altid et målebægre så man giver den rette afmålte mængde pr dag.

“jeg er forvirret, normalt må jeg jo ikke sidde her, men “smil” siger du :-)”
De er gode sammen de to 🙂

For os er det meget vigtigt at vores katte trives, har det godt, har fin pels og er godt tilpas…. Det her med, at Balou stadig er killing, gør at hans “opførsel” til dels kan undskyldes. Man skal ikke regne med, at fordi man har ‘en kat, så opfører nr. 2 sig præcis lige sådan. Så ligesom med foder, så anbefaler jeg virkelig, at man sætter sig ind i racens adfærd inden man overhovedet anskaffer sig en kat.

Totte er verdens nemmeste, han har aldrig kradset i noget som helst, smadret noget som helst eller i det hele taget opført sig “ulydigt”, til gengæld er han virkelig meget sin egen, og ofte ser vi ham kun kortvarigt. Vi ser ham hver dag, men nogle dage kun lige for at spise og drikke, så smutter han igen. Det har dog hjulpet lidt, at Balou er kommet, det er som om han godt lige vil “hænge ud med ham”. Balou derimod, er en helt anden sag, hans race…. Eller den race han er avlet på, har en helt anden adfærd. Det er tæt på en hund på mange områder. Han er meget mere social, og meget mere fræk, jeg har allerede ikke tal på hvad han har smadret, for det er meget, og han kradser også i både tæpper, gardiner, døre osv osv. Men han kommer heller ikke frit ud endnu. Han er ude næsten hver dag i snor, men ikke på egen hånd. Det skal han, på et tidspunkt….. Det er ganske enkelt mig, der ikke er heeeeelt klar endnu, for jeg synes faktisk det er pisse hyggeligt, at han følger mig så meget, og ligger hos mig når jeg arbejder.

Men han elsker at være ude, og han suser rundt efter insekter i luften, en gren der bevæger sig, vandstråler når vi vander eller pigerne bader, og han ligger i skyggen og nyder det…. Men han vil også meget gerne udforske verden på den anden side af hegnet, og på den anden side af gaden….. Og suk, jeg blir knust hvis han pludselig en dag ikke kommer hjem, blir kørt ned eller andet frygteligt…..

Jeg er bare heller ikke tilhænger af, at gå imod kattens natur, en kat skal være fri, de er sin egen, og det skal de have lov til…. Min fornemste opgave er, at sørge for de har de mest optimale vilkår her hjemme, fodret i orden, kærlighed og masser af stryg på den fine pels, så må vi håbe, at det er nok, til at de altid vil finde hjem igen.

For mere information omkring killingers ernæringsbehov og ROYAL CANINs killingeprodukter, kan i læse mere her.

 • Reply
  Anne
  18. juni 2020 at 21:35

  Kan han ikke få en ‘catio’?

  • Reply
   Mernee
   19. juni 2020 at 14:30

   En hvad for en???

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar